Denne sterke videoen med deg selv i en av rollene vil garantert gi deg en kraftig vekker

Artikkelen er over 5 år gammel

Sterke virkemidler tas i bruk for å nå norske bilister.

DEL

Uoppmerksomme sjåfører er blitt en av de aller største farene på norske veier.

Onsdag lanserte Trygg Trafikk sammen med Gjensidige en ny, sterk og nyskapende trafikksikkerhets-kampanje. Målet er å få flere norske bilister til å holde fokus.

Se den sterke kampanjefilmen her: www.holdfokus.no (NB! Krever pålogging med Facebook)

En av tre nordmenn er uoppmerksomme bak rattet, viser en ny undersøkelse gjort for Trygg Trafikk og Gjensidige. Derfor lanserte de i dag sammen en helt ny og annerledes kampanje på Huysman Karting i Oslo. Målet er å endre holdningene til norske bilister, og å redusere antallet ulykker som følge av førerdistraksjoner.

‒ Rundt 30 prosent av alle trafikkulykker skjer fordi føreren er uoppmerksom. Å lese en SMS mens du kjører tar i gjennomsnitt 23 sekunder, og det er tid du ikke følger med på veien. Hver sekund med uoppmerksomhet øker risikoen for ulykke, og derfor har vi gitt kampanjen navnet ”Hold Fokus!”, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk, som står bak kampanjen sammen med Gjensidige.

Interaktiv og virkelighetsnær film

Kjente personligheter fra norsk idrett og samfunnsliv fikk oppleve den spesielle filmen som er utviklet til kampanjen. Filmen fungerer som en Facebookapplikasjon, der du blir en del av filmen og slik opplever konsekvensene av mobilbruk i bil på en personlig, realistisk og sterk måte. En liknende kampanje spredte seg som en farsott i sosiale medier på Island i 2013.

‒  Mye tyder på at stadig flere ulykker skyldes ulovlig bruk av mobiltelefon i bil. Derfor satser vi sammen med Trygg Trafikk på en utradisjonell kampanje for å minne folk på hvor farlig det kan være å lese en tekstmelding i trafikken, sier konserndirektør Cecilie Ditlev-Simonsen, i Gjensidige.

Profilerte støttespillere

Avslutningsvis på lanseringen fikk tilskuerne oppleve hvilke konsekvenser mobilbruk i bil kan få, gjennom et gokartløp utenom det vanlige. Kampanjens profilerte støttespillere konkurrerte ved å kjøre gokart, samtidig som de skulle besvare SMS-spørsmål på mobilen. Det var det de færreste som mestret. Til og med racingsjåfør Molly Pettit hadde problemer.

‒ Dette var utrolig vanskelig. Nå kjørte vi ikke veldig fort, og det er skremmende at noen gjør dette i 100 km/t på norske veier. Det er nesten som å kjøre med bind for øynene. Dette var virkelig en tankevekker, sa Pettit.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken