Det er Lurøy Brannvesen som 07:37 mandag morgen melder om at det har vært en trafikkulykke på Tonnesveien ved Kvinvatnet.

– Brannvesenet er på vei.

OPPDATERT 07:51: Ulykken dreier seg om en trailer som har kjørt ut av veien og ned en skrent. Traileren ligger og støtter seg mot trærne, opplyser Nordland politidistrikt.

Nødetatene er på vei til stedet.

OPPDATERT 08.23: Sjåføren er ute av traileren, men det jobbes fremdeles med å få han opp til veien, sier vaktkommandør Trond Rabben ved 110 Nordland til Rana Blad.

– Sjåføren satt, eller hang, fast i beltet i bilen. Lokalt brannvesen og forbipasserende har fått han ut av bilen og de jobber med å få fraktet han opp til veien. Det er så bratt og ulendt at det er vanskelig, sier Rabben.

Videre forteller han at det bratte området gjør at det er fare for at traileren ruller videre ned mot vannet.

– Det er lokalt brannvesen og ambulanse til stede, og luftambulansen lander om fem minutter. SeaKing er på tur fra Bodø med brannfolk med tauredningskompetanse for å bistå ved behov, både i forhold til at traileren ikke skal rase videre, og muligens å bidra med å frakte pasienten opp til veien.

LES MER:

OPPDATERT 0930: Sjåføren av vogntog har blitt heist opp i redningshelikopter og fraktes til sykehuset. Vogntoget er utenlandsk, og ligger nå i en bratt skråning med skog. Politiet opplyser at det lenge var frykt for at vogntoget skulle rulle ned i vatnet.

110 Nordland opplyser at tungberger er på vei fra Mo i Rana for å sikre vogntoget. Diesellekkasjen fra denne vil bli håndtert når dette er gjort.

Veien er foreløpig stengt, men vil bli delvis åpnet innimellom.

OPPDATERT 1158: Vegtrafikksentralen Nord melder at bilberger er ankommet stedet. Opprydding pågår i øyeblikket, men trafikken kan passere. Senere i ettermiddag vil veien bli stengt helt mens bilbergingen pågår.

Saken oppdateres.