Oppdatert: Klokken 15.00 melder VK at alle involverte var ved bevissthet, kunne snakke og gå. En person i fremste bil som ble påkjørt, i bakre bil var det fem personer, to barn. Det er innsatsleder Magnus Holmberg som opplyser dette.

Trafikken kommer seg forbi ulykkesstedet.

Västerbottens-Kuriren melder klokken 14.06 mandag om at det er en trafikkulykke på E12 ved Bredviken, like over grensen fra Norge.

Det er to personbiler involvert.

Totalt er det seks personer involvert i ulykken. Det ble først meldt om fem involverte. En bil hadde fem personer, mens sjåføren var alene i den andre. Airbag har utløst.

Det er 90-sone på stedet.

Fra brannvesenets leder for forebyggende avdeling, Bjørn Råde, får Rana Blad opplyst at det er sendt godt med ressurser fra Rana, både brannbiler, ambulanser og politibiler. Det er også sendt redningshelikopter.

Meldingene så langt er uklare hva som har skjedd. Fra svensk side meldes det at en skal ha blitt påkjørt bakfra i høy fart. Fra politiet i Nordland er det melding om front-mot-front-kollisjoner.

- Vi bistår med våre ressurser. Vi vet ikke noe om skadeomfanget, men etter beskrivelsen og fartsgrensen på stedet regner vi med personskader, sier Marius Skålvold, operasjonsleder ved politiet i Nordland.