– Vi vil hedre alle fosterfamilier i Nord-Norge, og arrangementet vi inviterer til skal bidra til nettopp det, opplyser prosjektleder for arrangementet, Elisabeth Johansen i ei pressemelding.

Behov for fosterhjem

Den 11. august starter sykkelrittet Arctic Race of Norway som i år går gjennom Nord- og Midt-Norge, men en start- og måletappe i Rana.

Bufetat region nord sammen med lokale bidragsytere, tråkker til med familiefest før det. Tirsdag 9. august om ettermiddagen skjer det, og stedet å være da er Moholmen Marina.

Det er fordi Bufetat region nord er en ikke-kommersiell samfunnspartner for sykkelrittet Arctic Race of Norway (ARN), og mener sykkelrittet er en glimrende anledning til å vise seg fram og informere om fosterhjemstjenesten.

I dag venter mer enn 30 barn på fosterhjem i Nord-Norge. Målet med samarbeidet som går tilbake til 2015, er å øke kunnskapen rundt behovet for fosterfamilier og å rekruttere flere fosterhjem.

På bakken og over

På Moholmen Marina tirsdag lokkes det med gratis middag, og de som registrerer seg får ei gratis T-skjorte. Live musikk og underholdning kan du glede deg til, og for de som vil opp i høyden blir mulig å ta en luftetur med heisekran eller lift. Også for den som er interessert i å lære å lage badebomber, papirraketter eller delta i hinderløyper og konkurranser, ser det ut til være tilbud til. Alt dette ifølge arrangementsansvarlig hos Bufetat.

– Bjørnis, Thor Hushovd og Gunn-Rita Dahle Flesjå kommer innom, og kanskje Dag Otto Lauritzen dukker opp.