To av Nova Seas bygninger totalt nedbrent

Brann hos Nova Sea på Træna

Brann hos Nova Sea på Træna Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Operasjonsleder Mads Bernhoft hos Nordland politidistrikt forteller til Rana Blad mandag morgen at to av Nova Seas bygninger på Træna er totalskadd og ramlet sammen i brannen som startet ved 22-tida søndag kveld.

Et stort apparat av nødetater har bidratt i aksjonen for å bekjempe storbrannen gjennom kvelden og natten.

Sikkerhetssone

I tillegg til lokalt brannvern, var mannskaper fra brannvesenet i Sandnessjøen og Lovund, sivilforsvaret, Kystvaktskipet Barentshavet, seks personer fra Salten Brann, polititjenestemenn fra Bodø og Sandnessjøen, Redningsskøyta Skuld, Legeskyssbåt og Sea King involvert.

– De har alle sammen gjort en fantastisk jobb, med å få mannskaper og utstyr utover til Træna, sier Bernhoft.

Han forteller at det ble opprettet sikkerhetssone på 250 meter på grunn av at det skulle befinne seg gassflasker i bygningen. Personer ble også evakuert.

– Det forelå også planer for evakuering av åtte hus, med 20 personer, sier Bernhoft, og opplyser at det mandag morgen ikke er evakuerte.

Kontroll ved ett-tida

– Ved ett-tida meldte mannskapene at de hadde rimelig god kontroll på brannen, og at en så for seg tre til fire timer med intensivt slukkearbeid, forteller operasjonslederen.

– Så rundt i firetida var brannen slukket, fortsetter han.

Været har ikke vært det aller beste i området.

– Det skapte utfordringer med å få brakt mannskapene fram, og tilbake. Det skal derimot ikke ha utgjort større problem når det gjelder spredningsfare, sier operasjonsleder Bernhoft.

Han forteller at det som skjer i morgentimene mandag er at lokalt brannvern sammen med Sivilforsvarets FIG-mannskaper kjører vann inn i branntomta for å kjøle ned.

– Det vil etter hvert bli lokalt politi som overtar etterforskninga av brannen, sier Bernhoft.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken