Prisen førte til at hele salen måtte kjempe navlekamp

Artikkelen er over 4 år gammel

En uventet reaksjon fra prisvinneren.

DEL

Knut Berntsen fra Polarsirkelen friluftsråd takket naturligvis for prisen, men synes det var litt merkelig.

– Jeg er jo bare en som liker å leke og herje, og ha det gøy. Og som ikke minst liker å herje med dem som vil herje med meg, sier Berntsen.

Navlekamp

Etter talen fikk han hele salen til å kjempe en navlekamp, og det ble derfor en spesiell prisutdeling som publikum neppe vil glemme med det første.

Berntsen mottok samspillsprisen som ble delt ut for tredje gang. Han fikk et bilde av Ann Tove Henriksen fra Sleneset, inspirert av kysten og husene. Det er Kunnskapsparken Helgeland som deler ut prisen på årets konferanse Samspill skaper vekst, som ble arrangert på Nordland Teater i dag.

Berntsen synes det er litt spesielt å motta en pris for å holde på med det han elsker, reise rundt i sju i kommuner på Helgeland og koordinere den innsatsen som legges ned i by og bygd.

– Det er lettere å dele ut en pris enn å motta en, men dette var selvfølgelig gøy. Det er jo egentlig ikke jeg som gjør jobben, men alle de andre. Det foregår utrolig mye i hver eneste dal og jeg prøver å stimulere de som egentlig gjør jobben. Og plutselig får jeg en pris for det, sier Berntsen.

Ikke kontorjobb

Berntsen er eneste ansatte i Polarsirkelen friluftsråd, og de har to regler å leve etter: Det skal være samarbeid, og man skal ikke sitte på kontoret.

– Den daglige utfordringen er å svare på alle e-poster og telefoner. Det er utrolig mange som vil noe, det er utrolig mye positivitet og det er veldig motiverende, sier Berntsen.

Det var daglig leder ved Kunnskapsparken, Bjørn Audun Risøy, som delte ut prisen. Han sier det er en stor ære for de ansatte og styret i Kunnskapsparken å dele ut samspillsprisen. Det er en pris som bidrar til samarbeid. Den gikk i år til en person som har utmerket seg spesielt positivt og gjør en forskjell regionalt og til og med fått oppmerksomhet nasjonalt.

– Vinneren i år er en idérik, initiativrik og engasjert person som har enorm arbeidskapasitet og oppnår svært gode resultater. Det er blitt etablert mye i sju kommuner som turstier, gapahuker, ballbinger og så videre, sier Risøy.

På dagens konferanse var det i tillegg til prisutdelingen også foredrag med Pellegrino Riccardi (ekspert på kultur og kommunikasjon), Live Landmark (inspirerer til å fremme prestasjon og arbeidsglede), Trine Lise Olsen (folkekjær og rappkjeftet standup-komiker). Hallvard Holmen var konferansier.

 

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Artikkeltags