Kystlaget bygger splitter nytt hus som base for framtidig aktivitet

Kystlaget på Træna er det som prosentvis har vokst mest i fjor, og det fikk de pris for. De bygger nå eget hus.

Kystlaget på Træna er det som prosentvis har vokst mest i fjor, og det fikk de pris for. De bygger nå eget hus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter mange år i dvale våknet kystlaget på Træna til liv igjen for tre år siden.

DEL

Nå tiltrekker de seg nye krefter, og var det kystlaget som vokste prosentvis mest i 2017.

Kystlaget mottar derfor en oppmerksomhet fra Forbundet Kysten, som en oppmuntring til å fortsette det gode rekrutteringsarbeidet. Laget gikk i fjor fra 43 til 55 medlemmer, en økning på 28 prosent.

Leder i kystlaget, Jan-Petter Bjørnvik, forteller at de har fått en del yngre krefter inn i laget, og at de har mye på gang framover.

På dugnad bygger de seg et splitter nytt hus som skal bli base for kystlagsaktiviteten i framtiden, og de håper å kunne ha et fast tilbud til ungdommene på Træna etter hvert. I mai skal de arrangere strandrydding.

John Kåre Olsen som representerer Alstahaug kystlag i landsstyret, gratulerer Træna kystlag med prisen.

– Jeg håper den kan være til inspirasjon for videre innsats. Kystlagets arbeid er viktig for at historien om hva som har skapt trænasamfunnet blir tatt vare på og formidlet videre. Samtidig gir de et viktig bidrag for å styrke trænværingenes identitet som «Havfolket», sier Olsen i en pressemelding.

Forbundet Kysten er en frivillig kulturvernorganisasjon med over 10.000 medlemmer fordelt på 125 lokale kystlag. Under mottoet «vern gjennom bruk» jobber de med å ta vare på gamle båter og bygninger, kultur og håndverkstradisjoner knyttet til livet på kysten. I Nordland finnes 23 aktive kystlag.

Artikkeltags