Gå til sidens hovedinnhold

Trænafestivalen fikk rekordmye tilskudd fra Kulturrådet. Se hva noen av de andre festivalene fikk

16. desember kom vedtakene fra Kulturrådet om festivalstøtte i 2021. Trænafestivalen fikk rekordmye tilskudd (400.000 kr). Hemnesjazz og Smeltedigelen beholdt sin støtte på henholdsvis 300.000 kroner og 300.000 kroner.

Dette skriver festivalsjef på Træna, Martin Rugelsjøen Lie i en pressemelding torsdag.

– Flere andre festivaler i Nordland fikk også økt støtte eller beholdt sin støtte. 13 festivaler i Nordland har søkt om støtte og 11 har fått støtten innvilget. Likevel mottar Nordland lite statlige støttemidler i forhold til andre landsdeler. Dette skyldes at det søkes om for få midler i Nordland, skriver han.

Videre står det at nylig oppstartede Festivalnettverk Helgeland samles for å utveksle kompetanse, og styrke den samlede kompetansen når det gjelder støttemidler og generell kulturproduksjon. I januar har nettverket en samling med dette temaet hvor de inviterer foredragsholder gjennom Norske Konsertarrangører som holder kurs i søknadsskriving.

– Dette betyr utrolig mye for en non-profit ikke-kommersiell festival midt ute i havgapet. I motsetning til byfestivalene har ikke vi tusenvis av folk som bare kan droppe innom festivalen. Faktisk har vi et lokalt nedslagsfelt på bare 450 personer. Derfor trenger vi slik støtte fra Kulturrådet og fra våre gode samarbeidspartnere for å kunne fortsette å lage interessant kultur på noen små øyer på Helgeland. Som innflytter fra Trondheim ser jeg hvor utrolig mye et slikt arrangement betyr for identiteten på et lite sted. Dette er nok en av de beste distriktsutviklingstiltakene man kan gjøre, sier Martin Rugelsjøen Lie.

Kommentarer til denne saken