Gå til sidens hovedinnhold

Trænafestivalen slipper tre nye band

Artikkelen er over 1 år gammel

Trænafestivalen jazzer opp stemninga, og henter tilbake Nosizwe/Tjore som spilte på festivalen i fjor. I tillegg kommer kritikerroste Building Instrument og unge Tinnitusekspressen.

- Etter en nydelig konsert på Trænafestivalen i fjor kommer Nosizwe tilbake med gitaristen Anders Torje og sammen skal de i år trollbinde oss i Træna kirke utpå torsdagskvelden under festivalen. Building Instrument og Tinnitusekspressen på sin side er førstereis til Træna. Træna-booker Erlend Mogård Larsen har booket og sett begge spille konserter på SALT i Oslo i vinter/vår og da var det ingen tvil om at de måtte bli med ut til Træna i juli også, skriver Trænafestivalen i en pressemelding.

Nosizwe/Tjore: Nosizwe / Tjore er en duo bestående av Nosizwe Baqwa på vokal og Anders Tjore på akustisk gitar. Nosizwe er en multikunstner som alltid har mange jern i ilden. Med røtter både i Norge og Sør Afrika bærer hun med seg et kunstnerisk engasjement og et samfunnsengasjement som gjennomsyrer alt hun gjør. Live spiller hun sammen med Anders Tjore. Nosizwe og Tjore har seg imellom skapt en unik, improvisatorisk plattform i grenselandet mellom soul, jazz og flamenco. Musikken endrer seg mellom hver fremføring slik at enhver live-fremførelse av låtmaterialet er unik. De ga ut et album høsten 2018 med komposisjoner signert Nosizwe/Tjore og den amerikanske komponisten Georgia Anne Muldrow. Anders Tjore er sanger, komponist og multiinstrumentalist, og han fronter bl.a. Turns, Montee og The Apricot.

Building Instrument: Trioen består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, div.elektronikk, perkusjon, zither), Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon) og Åsmund Weltzien (div. tangenter). Building Instrument er en Bergensbasert trio som blander akustiske og elektroniske uttrykk gjennom sine helt særegne komposisjoner. Musikken favner om mye og er sjangeruavhengig, med kreativitet og lekenhet i sentrum. Reisen går gjerne fra catchy rytmer via frie improviserte partier, til følelsesladede melodier. Tekstene er på moldenserdialekt, skrevet av vokalist Mari Kvien Brunvoll. 9. november 2018 slapp Building Instrument på nytt album, «Mangelen Min», også denne gangen via det renommerte plateselskapet Hubro.

Tinnitusekspressen: Tinnitusekspressen er en trio som utforsker progressiv house og techno og drar deg med på en reise inn i deg selv og ut på dansegulvet. Ved å spille alt live og oppmuntre til spontane utbrudd og eksplosive elementer i musikken, vil det alltid skje noe nytt og spennende i lydbildet, energien og retningen musikken går. Ikke en eneste del av kroppen holder seg i ro når Tinnitusekspressen inntar scenen og deler sitt budskap - et budskap som har røtter i galskap og kaos, så vel som i deilig bass og danseglede. 

Kommentarer til denne saken