Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal unge få en forståelse av kystens betydning i framtida

Artikkelen er over 5 år gammel

Nordland fylkeskommune innvilger Trænafestivalen 200.000 kroner til seminaret «Havet e mordi».

– Trænasamfunnet har det siste året hatt store utfordringer som følge av problemer innen fiskeindustrien. I den forbindelse har fylkeskommunen bidratt med betydelige midler til gjennomføring av et omstillingsprosjekt. Det er derfor positivt at det utvikles nye ideer i øysamfunnet, sier fylkesråd for nøring, Arve Knutsen (KrF) i en pressemelding.

Trænafestivalen og SALT slår nemlig nå sammen sitt kystengasjement for å skape et framtidsrettet kystverksted. Seminaret skal samle unge til et kurs om kystens betydning.

– Det er neppe noen uenighet om at ressursene i havområdene utenfor norskekysten vil ha stor betydning for norsk økonomi i uoverskuelig framtid, derfor må dette ses på som et viktig tiltak, fortsetter fylkesråden.

Knyttes til festivalen

«Havet e mordi» vil bli arrangert i forkant av Trænafestivalen på både Lovund og Træna.

– Koblingen til den meget populære festivalen kan i dette tilfellet vise seg å være et smart trekk, forklarer Knutsen.

Deltakerne beskrives som framtidens samfunnsbyggere og unge beslutningstagere i Norge. Ledere for alle ungdomspartier i landet er invitert, også talenter på vei oppover strukturene innenfor universiteter, sentrale konserner og organisasjoner. Målet er å samle unge fra hele bredden av norsk samfunnsliv, både fra politikk, forvaltning, forskning og næringsliv.

Seminaret skal tiltrekke unge voksne med engasjement og ambisjoner om å påvirke beslutninger om framtidas Norge.

Viktig kunnskap

Nord-norsk kystkultur og de blå ressursene i landsdelen som eksempel på betydningen av kunnskap, forvaltning og politikk under leggingen av framtidskursen er noe av det som vil bli formidlet under seminaret.

– Det er viktig å få kunnskapen om ressursene, mangfoldet av blå næringer og utfordringene knyttet til havbasert industri inn med morsmelken, sies det videre i pressemeldingen.

Man er opptatte av at havet, fisken og kystsamfunnene alltid vil være  en sentral del av fundamentet for Norge som fiskeri- og kystnasjon.

– Havbasert industri står for hoveddelen  av Norges eksportinntekter, avslutter Knutsen.

Kommentarer til denne saken