I dag avvikles normalprogrammet i junior-NM i skiskyting ved Karidalen skisenter i Østre Toten. Det er flere lokale løpere med ambisjoner på startstreken. Bossmo & Ytterens Marthe Kråkstad Johansen er blant dem som har gjort unna dagens konkurranse. I klassen 20-21 år gikk hun inn til en femteplass etter to bom på andre skyting og en bom på tredje.

I mål var hun drøyt tre minutter bak vinneren Marit Ishol Skogan fra Steinkjer Skiklubb, som skjøt feilfritt. Opp til medalje skilte det i underkant av 50 sekunder. Guri Sandvold fra Tynset IF grep bronsen etter bare en bom på de fire skytingene.

Martin Alfheim er også i mål i 19-årsklassen. B&Y-løperen skjøt hele fire bom på første skyting, og dermed var en topplassering utenfor rekkevidde. Det ble to bom på andre skyting og en på den siste. I mål var han 3 minutter og 40 sekunder bak vinneren Eirik Nome fra Marnardal IL som klarte seg med bare to bom. Alfheim ble nummer 20.

I 18-årsklassen ble den en 11. plass til B&Y-løper Sondre Gjesbakk, etter seks bom på de fire skytingene.

1 18-årsklassen for damer ble det 23 plass til Andrine Bjørkmo. Hun var 6 minutter og 50 sekunder bak vinneren i mål. Totalt ble de åtte bom for henne på de fire skytingen.

Senere i helga gås det løp i norgescupen.