Punktet for årets første treff er Fjellvang gård på Hammeren 23. januar. Da er hele familien invitert.

Treffpunkt Mo i Rana er en møteplass for barn og unge som er pårørende til alvorlig syke, eller som er etterlatte. Nå er det klart for oppstart igjen etter nyttår, og det er plass for flere til å være med.

Varm mat og aktivitet

– Treffpunkt er artig å delta på, et sted for lek der trygge voksne også er med. Barna får oppleve at flere har det som dem. Det er ikke en samtalegruppe, men det er rom for å snakke om det barna vil, hvis og når de vil, sier kreftkoordinator i Rana, Synnøve Edvardsen Valla.

– På treffene blir det servert varm mat. Vi spiller brettspill og kortspill eller gjør andre aktiviteter sammen, fortsetter daglig leder i Termik Rana, Elin Smith-Hansen.

 

Treffpunkt Mo i Rana ble startet i fjor høst. Sju barn og unge meldte seg på, og de synes det er så bra at alle blir med videre. Det passer for barn fra 1. klasse til unge som går i 10. klasse.

– Vi starter opp med familiedag. Det er en fin måte for barn, unge og de voksne å bli bedre kjent på. Her blir det god anledning for familiene å høre mer om hva Treffpunkt Mo i Rana dreier seg om, sier Elin Smith-Hansen og legger til:

– Ta på varme klær! Den som har lyst til å ri, får sjansen på Fjellvang Gård onsdag 23. januar.

Les også

Hvert år opplever over 3500 barn under 18 år at deres foreldre får kreft. Det betyr ofte store forandringer i et barns liv at mor eller far blir alvorlig syk

 

Fordi det skal serveres mat så må arrangørene vite hvor mange som kommer. Fristen for å melde seg på er 20. januar.

– Det kan de gjøre til Termik Rana. Det er også mulig å finne mer informasjon på Kreftforeningen sine nettsider, søk på Treffpunkt Rana eller på Facebookgruppa til kreftomsorgen i Rana og Termik Rana, sier Elin og Synnøve.

Med seg på laget har de flere frivillige; Gunvor Liland, Veronica Jakobsen og Inge Moss.

– Hvis flere vil melde seg som frivillige så ta kontakt. Vi tar imot, arrangerer kurs og har mye moro sammen, sier Elin.

 

Treffpunkt Mo i Rana skal være en friplass.

– Mange tror de unge blir skjermet, men ofte går de alene med tankene sine. De stilleste er ofte de som trenger møteplasser som dette, mest, sier kreftkoordinator Synnøve.

Tilbud for eldre ungdom

– Pårørende er den som føler seg påvirket av alvorlig sykdom i familien. Det kan være barn, men også søsken, barnebarn, nevø, niese og andre relasjoner, legger hun til.

 

Det finnes ikke tilsvarende tilbud til eldre ungdom og unge voksne.

– Hvis noen vil jobbe for at det skal bli et Treffpunkt for denne gruppa, så ta kontakt med meg, kreftkoordinatoren i Rana kommune. Så kan vi se om vi kan få det til sammen, sier Synnøve Edvardsen Valla.