Trenor vinduer på Hemnesberget er kjøpt opp

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Natre Vinduer AS og Trenor Vinduer AS kan i dag annonsere at Natre Vinduer skal foreta et oppkjøp av Trenor og selskapets aksjer. De to vindusprodusentene har kommet til enighet om oppkjøpet etter en lengre prosess, og det er en felles optimisme for den nye posisjonen Trenor og Natre nå vil ta sammen, skriver Natre i en pressemelding.

Vindusbransjen står ovenfor økt og tøffere konkurranse, og i dette perspektivet vil det være viktig å være en del av en større gruppering for å sikre lønnsom vekst for begge selskaper. Trenor har en god drift og lønnsomhet, og har i likhet med Natre de siste årene hatt en betydelig opprustning av både fabrikk og kompetanse for å møte fremtidens krav til produkt og effektivitet. At Trenor Vinduer nå kjøpes av Natre vil være med på å styrke posisjonen til begge parter, og etter oppkjøpet vil Natre og Trenor representere noen av Norges mest moderne fabrikkfasiliteter innenfor vindusproduksjon. Oppkjøpet vil også medføre en betydelig videre utvikling av anlegget på Hemnesberget.

At Trenor kan tilby topp moderne fabrikkfasiliteter, og i tillegg har god og bred kunnskap om markedet i Midt og Nord-Norge, er en stor motivasjonsfaktor bak oppkjøpet. Dessuten opererer begge selskapene innenfor samme salgskanal mot forhandlere, og både Trenor og Natre vil fortsette å bevare den gode kundekontakten de i dag har med forhandlere i hele landet.

Fra 1.juni 2017 vil oppkjøpet tre i kraft og Trenor vil bli et datterselskap av Natre Vinduer. Fremover vil selskapene i fellesskap jobbe ut strategier for å utvikle samarbeidet og sammen finne den beste totalløsningen for en mest mulig konkurransedyktig fremtid.

Natre Vinduer er en av landets største produsenter av vinduer og dører, og selskapet er i kontinuerlig vekst. Med over 75 års erfaring leverer de solide og gjennomprøvde produkter som svarer til de kravene et tøft, norsk klima setter. Selskapet har i dag omkring 350 ansatte, fordelt på fabrikker og salgskontorer på totalt seks lokasjoner over hele landet. Omsetningen i 2016 var på omtrent 500 millioner, og selskapet har de siste årene investert tungt for å videreutvikle og forbedre sine verdikjeder. Natre Vinduer er en del av DOVISTA-konsernet, som er eid av VKR-Holding.

Vindusfabrikken til Trenor ligger på Hemnesberget i Nordland fylke, og selskapet ble etablert allerede i 1925, da under navnet Rana Trevarefabrikk. Anlegget deres rommer omtrent 14 000 kvadratmeter, og bærer preg av å være svært velholdt og oppdatert som følge av betydelige investeringer. De har i dag 81 ansatte, og er den største private arbeidsgiveren i lokalsamfunnet. De selger i likhet med Natre Vinduer utelukkende gjennom forhandler, og hadde i 2016 en omsetning på rundt 105 millioner kroner, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags