Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø har innført karantenepåbud for reisende fra en rekke fylker i landet

Artikkelen er over 1 år gammel

(Nordlys) Tromsø kommune har med umiddelbar virkning innført karantenepåbud for reisende fra Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. I praksis betyr dette at reisende fra disse områdene skal i 14 dagers karantene ved ankomst til Tromsø, melder Tromsø kommune, natt til søndag.

Kommunen presiserer at påbudet har tilbakevirkende kraft fra og med 10. mars.

Kommuneoverlegen sier at dette er områder i Norge som har størst utbredt smitte, og at det derfor er det nødvendig å iverksette så alvorlige og inngripende tiltak.Helsedirektoratet har bedt om at det gjøres lokale vurderinger. Vedtaket er en naturlig følge av dette. Vedtaket gjør unntak for samfunnskritisk nøkkelpersonell.

- Dette er områder i Norge som har størst utbredt smitte. Derfor er det nødvendig å iverksette karantene for tilreisende herfra. Vi har også et særlig ansvar for å beskytte Universitetssykehuset Nord-Norge mot utbredt smitte som kan utfordre kapasiteten. Dette er et inngripende og alvorlig tiltak, som krever nøye avveining. Vurderingen er at tiltaket er nødvendig og vil redde liv, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen. Hun har gjort vedtaket i kveld, og gjelder med umiddelbar virkning.

Kommentarer til denne saken