Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker å fly Tromsø-Tokyo, men 67 år gammel avtale står i veien

Artikkelen er over 3 år gammel

Norwegian vil ha direkteruter mellom Norge og Tokyo, men en gammel avtale mellom de skandinaviske landene og Russland setter en stopper.

En avtale fra 1956 mellom de skandinaviske landene og det som da var Sovjetunionen gir SAS enerett på å benytte luftrommet over Sibir på ruter til Asia. Men i høst skal norske og russiske myndigheter ha samtaler om saken, melder NRK.

– Vi ønsker fortsatt å fly Tromsø–Tokyo. Det er mange asiater og japanere som ønsker å besøke Tromsø. Her er det enorme muligheter – også i fraktmarkedet fra Troms og Finnmark over til Asia, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen.

Statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) i Samferdselsdepartementet sier planen er å fortsette samtalene med russiske myndigheter til høsten. De forrige forhandlingene var sommeren 2016.

– Vi har hatt gode samtaler med våre naboer i øst, og formidlet at det er ønskelig at også Norwegian får fly. Utover det er det opp til russerne å bestemme hvem som skal få lov å fly over deres territorium. Dette er en sak vi vil ta opp på møtene i høst, sier Karlsen.

Kommentarer til denne saken