Fagereng-tragedien: Fireåringen døde i går kveld

Dødsfall nummer tre i Fagereng-tragedien bekreftet.

DEL

Nord-Norge [NORDLYS] Den fireårige jenta som har ligget kritisk skadet på Rikshospitalet siden tidlig tirsdag morgen, døde torsdag kveld. Det bekrefter politiet.

«Politiet vil begjære obduksjon. Pårørende er informert», skriver politiet i en pressemelding.

Dermed er nå tre av de fire involverte i Fagereng-tragedien døde.

Den eldste av de tre søstre var det første offeret etter dramaet som utspant seg i sjøen nedenfor Kvaløyveien sent mandag ettermiddag. Hun ble bekreftet død av UNN klokka 22.44 mandag kveld.

På det tidspunktet ble de tre andre - ei kvinne i 20-årene og to små jenter på én og fire år - vurdert som kritisk og livstruende skadet. Det ble også varslet at de to gjenlevende barna skulle flys til Oslo og Rikshospitalet.

Tirsdag morgen klokka 08.14 bekreftet UNN at de tre jentenes mor også var død. Hun døde sent mandag kveld.

Slåss for livet

Siden da har statusen på de to jentene vært «kritisk og livstruende.» På en pressekonferanse torsdag ble tilstanden til de to jentene beskrevet av politistasjonssjef Anita Hermandsen som «under høyintensivbehandling, og er fortsatt kritisk syke».

I dag tidlig vokste tragedien i omfang med bekreftelsen av dødsfall nummer tre. Jenta ble fire år og syv måneder gammel.

Den siste av søstrene, som bare er 16 måneder gammel, slåss nå for sitt liv med far ved hennes side.

Onsdag forelå også den foreløpige obduksjonsrapporten for den sju år gamle jenta som ble erklært død mandag kveld.

– Hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter behandling i fjæra og medisinsk behandling på sykehuset. Dødstidspunktet er ikke beskrevet nærmere enn 2.12., sa politistasjonssjef Hermandsen på pressekonferansen.

Drap og drapsforsøk

Den 27 år gamle moren er - tross sin død - siktet etter straffelovens paragraf 275, for drap og drapsforsøk.

– Dersom siktelsen blir opprettholdt må den likevel henlegges. Det vil den uansett bli på et tidspunkt. Jeg er oppnevnt fordi det kan bli en del spørsmål angående erstatning og oppreisning til de etterlatte, men det må fremmes av bistandsadvokatene, uttalte hennes forsvarer Tore Pedersen til Nordlys onsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken