Gå til sidens hovedinnhold

Da henvendelsen fra Japan kom, skjønte Silje at TV-serien fra Tromsø var en suksess

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne helga vises flere episoder av TVNorge-serien «Jakten på nordlyset» på filmfestival i Japan, skriver Nordlys.

Festivalledelsen hadde sett et klipp på Facebook fra serien som handler om hvordan nordlysturismen har eksplodert i Tromsø.

Etter å ha sett klippet tok de kontakt og ba pent om å få vise to episoder på sin snøkino.

Det er ikke hver dag TV-serier blir vist på filmfestival.

Jakten på nordlyset skal vises på “Miyukino Snow Theater International Film Festival”.

Festivalen har vinter som hovedtema, og da passer Jakten på nordlyset ekstra bra inn i deres program.

Festivalen tok kontakt etter å ha sett et nordlys-klipp fra serien på Facebook, og lurte på om de kunne få vise noen episoder.

- Vi er kjempestolte over å få en festivalvisning, sier serieskaper Silje Bürgin-Borch.

- Det er ingen selvfølge med TV-serier, og det at det kommer interesse fra utlandet allerede før serien er ferdig på TV i norge, er veldig artig, legger hun til.

Hun er fornøyd med TV-serien som følger aktørene i og rundt Tromsø som jobber med vinterturisme. At henvendelsen kom fra Japan tar hun som et tegn på at serien er en suksess, og snart begynner salget til utlandet.

Serien senes på TV Norge ukentlig og det er tre episoder igjen.

På snøkino

Festivalen holdes hvert år i februar, og viser filmer fra Nord-Europa og Japan. Filmene vises i et snø-kinoanlegg som bygges opp for festivalen hvert år. Det hele skjer i Iiyama, Nagano, et vintersportsted som har store tradisjoner for å snøfestivaler og vinter.

Episodene har blitt tekstet for anledningen.

– Enn så lenge slipper Guide-Gunnar å bli dubbet på japansk, sier Burgin-Borch. Men om vi selger til en TV-kanal, så spørs det.

- Det er utrolig flott å høre at Jakten på nordlyset inntar det japanske markedet ved å delta på ei filmfestival i Japan. Det å vise i Japan kan være med å løfte opp det japanske markedet av nordlysreisende til Nord Norge, slik det var i gamle dager, sier Gunnar Hildonen.

Norgesreklame

Det er episode én og to som vises på festivalen, der vi får være med å oppleve spektakulært nordlys, blant annet fra Tamokdalen i Balsfjord kommune.

- Vi ser jo allerede effektene av visning i Norge, kan bare tenke meg hvordan effekten i Japan kan være, sier en av seriens hovedpersoner, Hans-Olav Holtermann Eriksen.

Han synes det er utrolig artig at første sesong ikke engang er ferdig å gå på TVNorge før det vises interesse fra utlandet.

– Det er flere gode synergier av dette. For det første, serien handler om Tromsø, som får vist seg fra en flott side i utlandet, og for det andre, reiselivsnæringa når Japan, ett av de viktigste markenene vi har, konkluderer han.

- Vi ønsker så klart at så mange mennesker som mulig får sett serien vår, og når det er så langt borte som i Japan, er det ekstra stas, sier serieskaper Silje Bürgin-Borch.

Kommentarer til denne saken