[Avisa Oslo] – Jeg ble satt ut og sjokkert. Jeg tror jeg klarte å stotre fram at jeg har faktisk en baby som trenger mat, sier Linn Wiik til Avisa Oslo.

TV 2-programlederen satt i Sofienbergparken på et piknikteppe. og ammet sin åtte måneder gamle datter. Hun er vant til å amme i det offentlige rom. Både hun og andre mødre hun har snakket med sier de kan få noen blikk når de ammer offentlig, men at de aller fleste synes det er helt greit.

Det var det tydeligvis ikke for mannen hun tror var i 40-årene som gikk forbi Linn da hun ammet datteren sin i parken.

«Ta og dekk deg til. Ingen vil se det der,» sa han.

– Jeg håper dette bare er en tulling som hadde en dårlig dag, men jeg vet om mødre som har opplevd liknende, sier Wiik.

Kommentaren hans fikk Linn til å legge ut et innlegg på Facebook i protest: «Denne baren er åpen når som helst og hvor som helst når babyen er sulten!» Kommentarfeltet er fylt opp med heiarop og støtte.

– Idioter som har glemt hvor de kommer fra

I Norge har du lov til å amme når du vil og hvor du vil. Ifølge Wiik blir gravide og ammende gjennom hele perioden fortalt hvor viktig amming er for barnet.

– Det er så mye følelser og så mye styr rundt amming. Vi blir fortalt at vi må gjøre alt vi kan for å amme barnet vårt, at vi må trosse både blødende brystvorter og tårer. De fleste mødre jobber ræva av seg for å få ammet, og da er det siste man trenger sånne kommentarer., sier hun og legger til:

– Jeg følte meg som verdens verste mor da jeg ikke klarte å fullamme mitt første barn. Derfor er det så viktig å ikke «shame» ammende.

Linn sier det sikkert finnes mange som ikke synes det er så stas å «slenge ut puppen» i det offentlige rom.

– Det er sikkert mange som ikke synes det er så stas å slenge ut puppen i det offentlige rom. men jeg vil ikke at dette skal skremme noen, snarere tvert imot. Dette handler om små babyer som skal få maten sin. Det er veldig synd at noen er engstelige for å amme, men det er enda mer synd at det er noen idioter som har glemt hvor de kommer fra.

– Jeg har i hvert fall ingen planer om å dekke meg til, avslutter Linn.