Ranakokk på tv i beste sendetid

TV-kokk: Elise Bratteng Rønning representerer Norges Sjømatråd på TV. Foto: TV2/Anders Martinsen

TV-kokk: Elise Bratteng Rønning representerer Norges Sjømatråd på TV. Foto: TV2/Anders Martinsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Hver lørdag i hele sommer blir Elise Bratteng Rønning fra Utskarpen å se på TV2s «Sommer i Dyreparken».

DEL

TV2 har sikret seg Elise Bratteng Rønnings kokkekunnskaper i programmet «Sommer i Dyreparken» som spilles inn i Kristiansand.

– Det er meget utenfor min komfortsone, sier hun og ler.

Først var hun med på en prøveinnspilling med Monster for TV2.

– De fant ut at det var dette de ville, så min jobb blir å fremme fisk og sjømat for Norges Sjømatråd. Jeg gjør forresten jobben sammen med Marcus og Martinius fra Trofors, som er programledere i lag med Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav.

Familiemat

Matglede og kunnskap er viktige nøkkelord.

– Vi lager mat som retter seg mot familier og barn. Marcus og Martinius er noen kjempeflinke gutter og de gjør det veldig bra.

I hvert program får man følge matlagingen gjennom ulike seksjoner i hele programmet.

– Det blir litt som på God Morgen Norge der man presenterer hva som skal lages og viser det hele fram til slutt.

I første program 30. mai er Solveig Kloppen, Ravi og Stella Mwangi gjester.

– Det er spennende og lærerikt å få være med, sier hun og forteller at det er omtrent 2.500 publikummere til stede ved hver innspilling.

– Det er jo kjempepraktisk første gangen jeg skal gjøre en tv-jobb, sier hun og ler.

Kulinarisk akademi

Til daglig er Bratteng Rønning avdelingsleder i Mathallen i Oslo, men går straks over som assisterende daglig leder ved Kulinarisk Akademi.

I begynnelsen av sin kokkekarriere vant hun Yrkesfaglig NM for unge kokker, og sikret seg videre en sjetteplass i yrkes-VM i Japan.

Etter læretiden på Britannia Hotell i Trondheim, fortsatte som kokk og Sous Chef på samme sted. Hun har vært kokk på To rom og kjøkken, assisterende hotellsjef på Bekkjarvik Gjestgiveri og var koordinator for Ørjan Johannesen i forbindelse med hans deltakelse i Bocuse d'Or i 2012.

I tillegg til kokkeutdannelse har hun Diploma i hotell and restaurant management fra Lausanne og vinkelnerutdannelse fra KA.

Artikkeltags