Gå til sidens hovedinnhold

Snart er det også slutt for analog TV

Artikkelen er over 4 år gammel

Analog radio er historie i Nordland og snart resten av landet. I september er det slutt for analogt TV.

Telenor fortsetter arbeidet med å oppgradere og digitalisere infrastrukturen, og 18. september slukkes det analoge TV-nettet. Da er det norske nettet fulldigitalisert, og gir enda bedre muligheter for nye og bedre tjenester.

Når de analoge TV-signalene slukkes, må all TV-distribusjon gå over digitale løsninger. Det samme har skjedd med radio. Nordland var det første fylket som slukket det analoge radiosignalet 11. januar i år.

– Analoge tjenester krever både ressurser og kapasitet. Vi ønsker å frigjøre denne kapasiteten til å gi kundene et bedre digitalt tilbud, sier Birgit Bjørnsen, leder av tv- og bredbåndsdivisjonen i Telenor Norge i en pressemelding.

De fleste av Telenors TV-kunder er allerede brukere av digitale løsninger, og kundene som har tjenester tilknyttet de analoge nettet får i disse dager informasjon om at de til høsten må over på digitale løsninger.

– Vi vil selvsagt hjelpe kundene våre over på digitale plattformer, og ikke minst presentere de muligheter og tjenester som tilbys her, sier Bjørnsen.

Kunder som har analoge signaler til TV-apparatet må anskaffe seg en dekoder eller en kortleser for integrert digital-TV (IDTV) for tilgang til TV-tilbudet. Med en digital dekoder vil kundene få førsteklasses underholdning med høy kvalitet samlet på ett sted, og som også gir et rikt tilbud av underholdning man kan se når og hvor man vil.

Kommentarer til denne saken