Gå til sidens hovedinnhold

Fem våpen er på avveie etter tyveri, dette er bagen politiet etterlyser

Artikkelen er over 4 år gammel

OPPDATERT 21.45: Politiet går ut på twitter og etterlyser en bag som er savnet. De ber om at hvis noen ser den, ringer de til politiet på telefonnummer 02800.

Natt til torsdag har det vært innbrudd på minst to steder på Nesna. Det er på miljøstasjonen til HAF og i Nesna skytterlags lokaler vegg i vegg med flerbrukshallen.

Særlig alvorlig ser lensmann Hogne Rosø på at fem våpen er stjålet fra skytterlaget.

– I begge tilfellene har den eller de som står bak kommet seg inn med å knuse et vindu, så at vi har to innbrudd på samme natt som er gjort omtrent på samme måte, setter vi helt klart i sammenheng. Jeg tror heller ikke vi har to bander her ute på samme tid, sier Rosø til Rana Blad.

Inn gjennom toalettvindu

Politiet fikk først melding om innbruddet på miljøstasjonen.

– Her hadde de tatt seg inn gjennom et toalettvindu. De har ikke funnet mye, men ødelagt en del og rotet rundt. Det oppbevares ikke penger der, men de har tatt med seg en betalingsterminal. Den tror jeg ikke de får mye bruk for, sier Rosø.

Like etter den første beskjeden, fikk politiet melding om innbruddet i lokalene til skytterlaget.

– Der var det samme mønster. De har tatt seg inn gjennom et vindu, rotet rundt og ødelagt. De hadde også funnet nøkkelen til våpenskapet og tatt med seg fem våpen som tilhører skytterlaget. Flere av disse brukes også av unge rekruttskyttere, sier Rosø.

Han sier at de eller dem som står bak, også har fått med seg en bærbar datamaskin, litt penger, noen magasiner og trolig også ammunisjon.

– Det er fem registrerte 22-kalibers våpen. At våpen er på avveie gjør situasjonen ekstra alvorlig, det setter vi veldig liten pris på. Derfor setter vi også ressurser inn for å forsøke og oppklare dette, sier Rosø.

Har trolig brukt bil

Han sier at de har sikret seg spor på begge plasser, men er usikker på hva det gir dem.

– Men vi vil tro med den mengden våpen som er tatt, at den eller de som står bak har brukt bil. Vi håper at folk som eventuelt har sett noe i løpet av natten, tar kontakt med oss. Vi vet jo ikke hvilket tidspunkt dette har skjedd, og vanligvis operer folk med slike ting når det er veldig stilt.

Lensmannen har et håp om at den eller de som står bak, kan tenke seg om en ekstra gang.

– Det hadde i alle fall vært bra om våpnene kom til rette igjen. Da blir skytterlaget lettet, og ikke minst trenger ikke samfunnet å bekymre seg, sier Hogne Rosø.

 

Kommentarer til denne saken