Å starte Rana FK-historien med å sende vefsningene hjem over Korgfjellet med tre baklengs, smakte særdeles godt

Artikkelen er over 1 år gammel

Sjefredaktør Marit Ulriksen gleder seg over at fotballrana endelig er samlet.

DEL

Ukeslutt Hundrevis hutret i det ufyselige været på Sagbakken på søndag da Rana FK spilte sin aller første offisielle kamp mot Mosjøen. Og siden det var så hustrig på stadion, varmet resultatet ekstra godt.

Å starte Rana FK-historien med å sende vefsningene hjem over Korgfjellet med tre baklengs, smakte særdeles godt. Også for meg som satt godt plassert i godstolen hjemme i stua. Tørrskodd og under fine forhold fulgte jeg kampen som ble streamet i min egen avis. Og jeg var langt fra alene. Tett på 1.700 fulgte kampen på ranablad.no og i etterkant har hele 700 sett på opptaket. Og for å slå det ettertrykkelig fast: Dette er høye seertall.

4. divisjonsklubb til tross, klubben trekker folk i hopetall til Sagbakken, selv om både lue, votter og stillongs er en del av supporterutstyret

I Rana Blad synes vi selvsagt det er kjekt å kunne servere våre abonnenter spennende fotball, og mye annet for den saks skyld, rett hjem i stua.

Når så mange sist søndag logget seg på Rana Blad for å se kampen, og et betydelig antall også tok turen til stadion, sier det vel egentlig alt om at fotballinteressen i byen er stor, og om at interessen og forventningene til nysatsinga Rana FK definitivt er der. Det lover godt både for denne og kommende sesonger.

Rana FK har som kjent hatt en trang fødsel, og klubben så dagens lys etter ei betydelig uenighet. Dessverre førte sterke motsetninger til at sjansen klubben hadde til å spille sin første sesong i 3. divisjon ble skuslet bort.

Nå starter Rana FK i 4. divisjon og veien opp i seriesystemet er tilsvarende lenger. 4. divisjonsklubb til tross, klubben trekker folk i hopetall til Sagbakken, selv om både lue, votter og stillongs er en del av supporterutstyret.

At fotballglade ranværinger og andre helgelendinger stiller opp allerede fra fløyta går for aller første gang, må varme alle de som har stått på for å få realisert Rana FK. Dessverre gikk det nok kaldt nedover ryggen på flere fotballglade enn meg, da det nylig ble kjent at fotballgruppa i IL Stålkameratene forsøkte å få i gang fotballsatsinga i laget. Det til tross for at klubben tidligere har gått inn for å samle all fotballaktivitet i Rana FK. Tanken til fotballgruppa i Stålkameratene var å melde på et lag i 6. divisjon. De ønsket også å få etablert et juniorlag.

Med fare for å fornærme noen, så skal dette forslaget fra fotballgruppa i Stålkam få være et av de minst konstruktive jeg har sett bli lagt på bordet i den lange prosessen med å skape fotballbegeistring i denne byen igjen

Jeg innrømmer ærlig at jeg sukket tungt da jeg ble kjent med dette. Jeg tok meg i å undres om ikke sentrale fotballaktører, i både Mo og Stålkam, har fått skape nok ufred og splid, og om det ikke er på tide å parkere disse for godt.

Omsider har man lykkes med å samle ressursene i ett lag, og så kom altså dette utspillet fra Stålkam allerede før fløyta gikk for Rana FKs første kamp.

Med fare for å fornærme noen, så skal dette forslaget fra fotballgruppa i Stålkam få være et av de minst konstruktive jeg har sett bli lagt på bordet i den lange prosessen med å skape fotballbegeistring i denne byen igjen. Heldigvis seiret fornuften i hovedlaget til IL Stålkameratene, hvor flertallet på årsmøtet stemte ned å satse på nytt i egen regi med et fotballag i 2020-sesongen.

Utspillet fra fotballgruppa førte imidlertid til spekulasjoner om hva som kunne komme til å skje med gjenoppbygginga av Stålhallen. Denne hallen er særdeles viktig, ikke bare med tanke på satsinga på toppfotball, men i høyeste grad også for satsinga på aldersbestemt fotball og flere andre idretter.

I forkant av årsmøtet sa nemlig flere sponsorer til Rana No at de kom til å trekke seg fra inngåtte avtaler med Arena Drift og Arena Bygg, som er heleide Stålkam-selskap, hvis vedtaket om at all fotballaktivitet skal være samlet i Rana FK ble omgjort. Samtidig kom både ordfører Geir Waage (A) og Høyres gruppeleder Espen Haaland på banen og advarte mot at det igjen ville sette partnerskapsavtalen mellom kommunen og Arena Drift i fare.

Dette er på ingen måte å legge seg opp i indre fotballanliggender, verken fra sponsorenes eller politikernes side. Dette er å sette foten ned og skapet på plass.

Jeg gleder meg på vegne av alle som ved juletider kan ta storstua i bruk

På onsdag kom da også det endelige budskapet om at hallen skal gjenreises. Det har tatt si tid og det er ingen tvil om at hallen, siden den i romjula 2016 eksploderte og ble fullstendig rasert, har vært dypt savna. Uten Stålhallen ble tusenvis av brukere med ett uten en særdeles viktig trenings- og samlingsarena.

– Nå bygger vi ei ny storstue på Helgeland. Det har vært en god prosess, alt fra samspillet med Rana kommune til byggherre MBA og Helgeland Sparebank, poengterer Gøran Zakariassen på vegne av Arena Bygg.

Jeg gleder meg på vegne av alle som ved juletider kan ta storstua i bruk. Jeg gleder meg over godt samspill, både på banen og som Zakariassen trekker fram, mellom det offentlige og viktige bidragsytere fra det private næringslivet. Jeg gleder meg til å se resultatene av at hallkapasiteten og treningsmulighetene igjen forbedres. Jeg gleder meg over alle gode krefter som drar i samme fotballretning. Og jeg gleder meg til å gå på Rana FK-kamp på Sagbakken. Uten stillongs.

Marit Ulriksen

Sjefredaktør Rana Blad

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken