Tv-programmet Norske Talenter starter opp på sin syvende sesong på Tv2 til høsten. Ranværingen Mia Jacobsen har ansvaret for castingen til årets produksjon.

– Dette er veldig spennende. Folk over hele verden elsker dette konseptet og etter seks sesonger har dette blir et kjært fredagsprogram for mange norske familier, sier Jacobsen.

Nå ønsker Rana-jenta å rekruttere søkere fra sin egen hjemplass.

Høsten 2012 tok Anna Anita Jaskiv fra Hemnesberget seerne med storm da hun deltok på Norske Talenter.

Jaskin kom da helt til semifinalen.

– Vi vet det er mange talenter i Mo i Rana og omegn innenfor ulike kategorier, det være fiolinister, trubadurer, en som er bedre enn de fleste på fotballtriksing, eller kanskje en som spiller på sag, danser eller hva vet vi? Vi er bare på jakt etter Norges beste talenter uansett kategori. Hva du har talent i spiller ingen rolle, så lenge dette er noe du mener du virkelig er god i, sier hun.

Jacobsen forteller at hun ofte er på forskjellige kulturelle begivenheter når hun er hjemme på besøk. Hun tror det kan være mange skjulte talenter på Helgeland.

– Vi vil finne de lokale ildsjelene, sier Jacobsen.

Stor deltakerbukett

Castinggjengen skal i løpet av februar og mars rundt på turne i hele Norge. Da står Nord-Norge høyt på listen.

– Vi har hatt mange bra søknader fra Nord-Norge tidligere år, og er spente på årets respons fra nordlendingene, sier hun.

– Jeg har klokkertro på at det spirer og gror fram talentfulle mennesker hver eneste dag rundt om i Norge. Dessuten er deltakerbuketten så stor, og vi setter ingen begrensninger for hvem som kan melde seg på. Kan du for eksempel sette rekord i hamburgerspising, så kom med det, sier Jacobsen som oppfordrer alle nordlendinger til å ta turen innom auditionlokalene i Bodø 25. og 26. februar.

Størst i verden

Produksjonsselskapet som står bak produksjonen er Freemantle Media, som er et av verdens største produksjonsselskap. Ifølge Jacobsen gir det en ekstra tyngde bak programmet. Kanskje er det også derfor de allerede har fått inn noen søknader til programmet, selv om reklamen for programmet ikke begynner å rulle før i neste uke.

– Vi har allerede hatt en stor pågang av folk som er interessert i å være med på dette, sier castingansvarlig.

Tidligere deltakere

Flere av de tidligere deltakerne har gjort stor suksess etter å ha vært med på programmet.

Spesielt huskes kanskje den unge jenta som vant hele Norges hjerter i 2014. Angelina Jordan var bare åtte år gammel når hun sang sin vei seirende ut av finalen i fjor. Etter at hun vant finalen har hun deltatt på blant annet flere internasjonale talkshows, i tillegg til en opptreden i NRK-serien Lilyhammer.

Det de fleste kanskje ikke vet er at Stian Blipp ble først oppdaget på Norske Talenter, og ble deretter etter hvert hentet inn til programlederrollen i Idol.