De fire amerikanske soldatene som omkom i flyulykken i Beiarn, er fortsatt ikke hentet ned fra ulykkesområdet, opplyser politiet.

– Jeg kan ikke bekrefte om de blir hentet ned i dag eller ikke. Det er for tidlig å si noe om, sa politiets innsatsleder Kristian Vikran Karlsen til pressen søndag ettermiddag.

– Dette er tidkrevende, så det er vanskelig å anslå noe tid, sa innsatslederen på spørsmål om de omkomne kan hentes ned søndag.

Han forteller at det er krevende arbeidsforhold, der selve havariområdet strekker seg over et område på cirka 300 meter – i en dalside med trær og svært ulendt terreng.

Svært dårlig vær i området har så langt gjort arbeidet vanskelig, men søndag var værforholdene langt bedre. Det gjorde det mulig å komme seg fram til ulykkesområdet. På havariområdet er det lokale krimteknikere fra Bodø som leder an arbeidet, men også lokalt politi, Havarikommisjonen og Kripos er på stedet.

– Det er startet innledende etterforskning på stedet, som betyr dokumentasjon av åstedet, sier Karlsen.

Årsaken til ulykken er det for tidlig å si noe om, med det er på det rene at det var svært dårlig vær da ulykken fant sted. Flyvraket ligger helt innerst i Gråtådalen, hvor det er svært bratt og terrenget er vanskelig.