Gå til sidens hovedinnhold

Nytt hotell reiser seg

Artikkelen er over 6 år gammel

Helma hotell ruver nå godt i landskapet. Bygginga er i skarp rute og 7. april åpner hotellet dørene.

Da kan hotelldirektør Dag Busch ønske de aller første gjestene velkommen til Mo i Ranas nyeste hotell. Det gleder han seg til.         

– Bygginga har gått etter planen. Vi starta høsten 2013 og når dørene åpner har vi hatt ei byggetid som er helt normal for prosjekter av denne størrelsen, forteller Steinar Haueng, prosjektleder i Bolt.        

I innspurten        

Helma bruker rundt 145 millioner kroner på prosjektet og planen var i utgangspunktet at det gamle Holmen hotell som sto på tomta tidligere skulle bygges på med tre etasjer. Relativt vanskelige grunnforhold i området gjorde imidlertid at det ble bestemt å rive den gamle bygningsmassen og heller bygge et splitter nytt hotell.        

Bolt har hovedentreprisen på Helma og Haueng forteller at i all hovedsak gjennomføres hotellprosjektet ved bruk av lokale underleverandører.        

Både innvendig og utvendig på hotellet er det for tida hektisk aktivitet, og det myldrer av arbeidsfolk.         

– Akkurat nå er det rundt 80 i mann i arbeid her, sier Haueng.        

Nye arbeidsplasser        

Når Helma åpner dørene betyr det at også nye arbeidsplasser i byen.         

– Det vil bli rundt 16 årsverk knyttet til drifta av hotellet, sier Stig Frammarsvik som er styreleder i Helma AS.        

Han forteller om en stor interesse for å jobbe på Helma.         

– Vi er i ferd med å gjøre ansettelsene nå, og registrerer altså at mange vil jobbe her. Blant anna har vi 32 søkere på jobben som driftsleder og 16 vil gjerne bli kjøkkensjef på det nye hotellet, sier Frammarsvik.        

Det trengs altså en god del folk for å drifte Helma, som vil bli en del av Clarion Collection-kjeden. Hotellet vil få 110 rom fordelt på seks etasjer og kjelleren på det nye hotellet vil det bli bygget et nytt parkeringsanlegg som vil gi plass til 24 biler.         

– Disse kan alle benytte, sier Frammarsvik.        

Småmøtemarkedet         

– Vi skal i første rekke rette oss mot forretningssegmentet og småmøtemarkedet, sier Busch og forteller at det på Helma vil bli en møtesal som kan romme rundt 100 personer.        

Om sommeren går som kjent forretningstrafikken ned. I utgangspunktet legger ikke Busch og Helma opp til å skulle henvende seg mot turistbussmarkedet, selv om Busch med et smil understreker at de selvsagt ikke avviser noen.         

– Særlig om sommeren er det et betydelig behov for å kunne tilby folk overnattingsmuligheter her på Mo, og det er nok til dette markedet vi vil henvende oss i årstida med færre forretningsreisende, sier han.        

Framtidstro        

Helma kommer til å åpne sine dører en måneds tid før Meyergården tar i bruk sin nye hotellfløy.        

At det pågår ei storstilt satsing i hotellbransjen i Rana mener både Frank Mathisen i Norconsult og Stig Frammarsvik er et uttrykk for ei betydelig framtidstro og optimisme i byen.         

– Jeg tenker at det er en styrke for byen at vi får flere nye hotell her. Med to nye hotell på plass, og etter hvert ny flyplass, kan Mo utvikles som konferanseby. Ser vi helgelandsregionen samla er det også en fordel at det satses på nye hotell i Sandnessjøen, sier Frammarsvik som ikke er redd for konkurranse mellom Helma og Meyergården.         

– Vi henvender oss til helt forskjellige markeder, sier han.        

Full kontroll        

Helma åpner altså dørene 7. april som er første hverdag etter påskeferien. Fram til da skal mye på plass, men både prosjektleder Haueng og hotelldirektør Busch er rolig i så måte.         

– Dette har vi kontroll på, forsikrer begge to.

Kommentarer til denne saken