[HELGELENDINGEN] Politi og ambulanse rykket ut natt til julaften da det kom melding om en utforkjøring, melder politiet i Nordland på twitter klokka 02.53.

Føreren kom uskadet fra ulykken. Vedkommende ble først ivaretatt av en person som kom til stedet.

Det er ingen mistanke om rus. Det er snøvær og vanskelige kjøreforhold på stedet, opplyser politiet.

- Unngå unødvendig ferdsel

Det er ikke bare på E6 i Grane at det er krevende kjøreforhold. Veitrafikksentralen Nord-Norge har nå sendt ut en melding på grunn av værutsiktene langs blant annet E6, melder an.no.

Varselet er basert på værprognosene fra Meteorologisk institutt, som viser at det kan bli utfordrende kjøreforhold flere steder i distriktet.

I Salten, Saltfjellet, Helgeland og Ofoten er det ventet snøvær kombinert med kraftig vind, og det kan by på sine utfordringer.

– Fra lørdag morgen den andre juledag er det ventet snøfokk over rundt 300 meter på grunn av snøvær og kraftig vind fra sørøst, opplyser veitrafikksentralen.

– Det kan bli stedvis vanskelige kjøreforhold og redusert sikt. Kjør etter forholdene og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, melder de videre.

Klar oppfordring

Brita Bjerkli som er trafikkoperatør i veitrafikksentralen Nord-Norge har en klar oppfordring til de som skal krysse fjelloverganger.

– Det er snakk om et gult farevarsel på grunn av snøfokk. Hvis været blir som meldt kan det føre til kolonnekjøring og ventetid på Saltfjellet, sier Bjerkli.