Utleieaktøren Ramirent åpner nytt kundesenter i Mo i Rana.

– Rana kommune har en visjon om å være Norges grønne industrihovedstad, og Ramirent har sagt vi skal være fremst i vår bransje i det grønne skiftet. Vi ønsker å bidra til at kommunen når sin visjon, og etablerer oss i Mo i Rana, sier salgssjef i Ramirent MidtNord, Kenneth Stallvik, i en pressemelding fra selskapet.

Planen er å åpne i løpet av februar 2023.

– Leie fremfor å eie er bærekraftig og miljøvennlig. I dag har Ramirent en lang distanse mellom avdelingen Steinkjer i sør og Bodø i nord. Vi ønsker å være nærmere kundene i Rana- og Helgelandsområdet, og kunne tilby en stor bredde utstyr for både næringsliv- og privatmarkedet, sier Stallvik.

Ramirent er inne som leverandør av brakkeriggen til Hent AS, som skal bygge Freyr Batterys Giga Arctic batterifabrikk. Næringsminister Jan Christian Vestre kaller satsingen på batterifabrikken et lite stykke industrihistorie.

– Vi er stolte av å kunne være med på den historien, sier Stallvik.

– Det gir en veldig god start for oss i Mo i Rana, og er en indikasjon på at det er behov for våre tjenester i området.

Ramirent er allerede i gang med etableringen, og planlegger å åpne dørene i løpet av februar 2023 i de gamle Felleskjøplokalene i Søderlundmyra. Egil Gjertsen fra Mo i Rana er ansatt som avdelingsleder.

– Vi har startet rekruttering lokalt etter to ansatte som kan være med å utvikle avdelingen, sier Gjertsen som kommer til Ramirent fra en prosjektlederstilling i Eltel Networks. Tidligere har han vært maskinentreprenør og drevet et privat sykehjem.

– Inntrykket mitt er at Ramirent er ønsket i området. Det er så mye byggeaktivitet på Mo de neste årene og det trengs mer kapasitet på utleie, kompetanse på maskiner og utstyr og gode løsninger til byggeplassene, sier Gjertsen.