Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter endring til ny båt er på plass

Fylkeskommunene gjennomfører ikke ruteendringer på Helgelandspendelen før ny båt er på plass 1. februar.

1. november skulle vinterruta for Helgelandspendelen starte opp. I det nye anbudet endres liggested for hurtigbåten fra Træna til Lovund i vinterhalvåret. Nå velger fylkesråd Bent-Joacim Bentzen å utsette endringer til ny båt er på plass i februar.

Med for kort tid til å gjennomføre endringene på øvrig transport i området fram til oppstart av vinterruta i Helgelandspendelen om bare tre uker, velger fylkesråd Bent-Joacim Bentzen (Sp) å forskyve de planlagte endringene til å tre i kraft når den nye hurtigbåten settes inn i sambandet 1. februar. Det vil si at MS Helgeland vil gå fra Selvær. Dette skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

– Hovedsakelig handler dette om at vi har hatt sykdom i administrasjonen som har gitt oss kapasitetsproblemer med å følge opp ruteendringene. Men i tillegg gir det oss tid til å gå gjennom alle innspill vi har fått i møte med Træna og møtet vi skal ha med Lurøy denne uken. I tillegg til at vi kan gjennomføre ytterligere forberedelser før endringene gjøres. Vi skal ikke haste inn i en situasjon som kan forårsake unødvendig uro, forklarer Bentzen.

Bentzen påpeker at Helgelandspendelen må sees i en helhetlig sammenheng. Han sier at tilbakemeldinger fra kommunene er tydelige, det ønsker de å lytte til.

– Når vi nå ser at vi ikke får til å gjøre alt det administrative arbeidet som følger med endringene, så er det bedre å forskyve helt den nye båten blir levert, slik at vi får gode prosesser lokalt, sier Bentzen.

Han mener at forskyvningen ikke er med og skaper usikkerhet om ruteoppsettet. Snarere tvert imot. De beholder nå ruteoppsettet slik det er i dag

– Vi gjør ikke om på de vedtatte anbudene, men vi velger å utsette oppstarten noe, for å ha tid til å gjøre tilpasninger i tråd med det kommunene ønsker. Blant annet er kommunene utfordret til å tegne de rutene de selv ønsker, som skal være grunnlag for å sy rutene sammen. Vi må sørge for at alt henger sammen, og at endringene er godt kjent for befolkningen i god tid før endringer kommer. Det handler også om næringslivets vilkår, og at fisken kommer seg til markedet tidsnok, sier fylkesråden.

Kommentarer til denne saken