Uværet som har rast over Nordland lørdag har for det meste skånet Helgeland, men i resten av fylket har det vært nok å gjøre for nødetatene.

– Det har vært en usedvanlig travel dag, men det ser ut som om Helgeland er blitt litt skånet, eller så er husene der mye bedre bygd enn andre steder. For hendelsene har for det aller meste skjedd lenger nord, og der har det haglet med meldinger hele dagen. Akkurat nå ser det ut til at vinden løyer litt, men vi får bare se det an, sier operasjonsleder Tommy Bech.

Noen hendelser har det vært på Helgeland.

– Løse gjenstander for det meste, men ikke det store. Vi fikk meldinger rundt halv tolv om en port som hadde blåst opp ved bygget til EVRY i Rana og denne hadde forårsaket skader på flere biler som sto parkert der. Vi fikk satt opp sperringer og sikret området slik at ingen skulle komme til skade. Den siste meldingen jeg har på dette er at det er en blikkenslager på stedet som skal ordne opp. Vi håper at vinden løyer snart, men advarselen om å ikke bevege seg unødig ute gjelder fortsatt, sier operasjonslederen.

Politiet ber om at folk holder seg innendørs til vinden avtar