Uværet skaper store problemer. Mange ferger og hurtigbåter er innstilt

Samferdselen på kysten er hardt rammet av uværet.

DEL

Oppdatert 22.00: Boreal melder at NEX1 fra Sandnessjøen til Bodø er kansellert torsdag morgen. Avgangen er normalt 06.25. Hele ruta kanselleres på grunn av dårlig vær og høy sjø.

Alle fergene til Nesnaøyene er også kansellert ut dagen.

Oppdatert 17.20: Vegtrafikksentralen Nord-Norge melder at Saltfjellet er stengt på grunn av uværet. Senere oppdateres det om at det er kolonnekjøring over Saltfjellet.

Klokken 19.40 melder NRK Trafikk at fergen Jektvik - Kilboghamn er innstilt fra Jektvik klokken 20.20 og fra Kilboghamn klokken 21.20.

Onsdag ettermiddag melder NRK Trafikk at fergeruta på sambandet mellom Nesna og Levang er innstilt på grunn av uvær. Fergestrekningen Rødøy-Jektvik er også innstilt på grunn av uvær.

For fergeruta mellom Træna og Stokkvågen melder Boreal at MF Husøy innstiller ruta som hadde avgang fra Træna klokken 15.15 og ut dagen. Dette grunnet værforholdene.

Hurtigbåten i Rødøy opprettholder kansellering av anløp på Myken både i kveld og i morgen tidlig, melder Torghatten Nord. Myken har ikke hatt anløp siden andre juledag, og det meldes at det blir gjort så snart været tillater det. Det kan også bli anløp utenfor ordinær rutetid. Øvrige anløpssteder ånløpes såfremt ikke værsituasjonen tilsier noe annet.

Hurtigbåten i Lurøysambandet kansellerer anløp og avgang av Hestmona og Sørnesøy onsdag kveld og torsdag morgen. Det er værforbehold på alle anløp og det kan bli kansellering på kort varsel, melder Torghatten Nord. For MS Helgeland på Trænaruta ble anløp Træna kansellert da båten gikk fra Sandnessjøen klokken 11 onsdag.

For NEX1 Bodø-Sandnessjøen meldes det at den går som normalt fra Bodø klokken 16.15, men det er værforbehold på alle anløp. Det kan også bli retur til Bodø om været skulle bli dårligere.

I veitrafikken ser det bedre ut, men for Saltfjellet meldes det at kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel.

Værvarselet viser at det onsdag ettermiddag er det ventet lokalt kraftige vindkast på 30-35 m/s fra en sørvestlig retning på Helgeland og i Trøndelag.. Seint onsdag kveld er vinden ventet å dreie vestlig, og det kan lokalt forekomme svært kraftige vindkast på nærmere 38 m/s i ytre strøk, og det kan forekomme kraftige vindkast opp til 30 m/s i indre strøk.

Vinden er ventet å avta torsdag morgen.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken