Nå skryter både AP og H av at de har tatt dette valget, og mener sågar at dette gir oss handlingsrom til å satse på tiltak som skal gi økt bolyst i Rana ... Tygg litt på den, dere

- Tillit er ikke noe dere har krav på, og når dere ikke vil lytte til deres oppdragsgiver, velgerne ... Ja, da er det på tide å bytte dere ut, skriver Johnny Ronesen i dette leserinnlegget.

- Tillit er ikke noe dere har krav på, og når dere ikke vil lytte til deres oppdragsgiver, velgerne ... Ja, da er det på tide å bytte dere ut, skriver Johnny Ronesen i dette leserinnlegget.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Valgkampen er på oppløpssiden og jeg opplever at posisjonen samt Rana H kommer med nærmest desperate henstillinger om å gi dem fornyet tillit, en tillit de etter min mening ikke har gjort seg fortjent til.

Da dere vedtok den omstridte skolestrukturen var det til store protester fra Ranas befolkning og dere ignorerte alle fagfolk, lærere, organisasjoner, foreldre og elever. Dette med bakgrunn i påstander om at vi hadde en skole fra en annen tid og at vi ikke hadde tilpasset oss de fallende elevtallene.

Da lurer jeg på følgende: Hvor var dere da Langnes barneskole ble nedlagt? Og hvor var dere da Storvoll, Grønnfjelldal, Røvassdal og Dalselv skoler ble nedlagt? Og ikke minst: Hvor var dere da Selfors U og Båsmo U ble vedtatt nedlagt for å etablere det som ville vært det største skoleløftet de siste 40 år? Har dere sovet i timen?

I et forsøk på å få innbyggerne til å gi opp kampen om å få stanset den vedtatte strukturen satte man i gang et prosjekt i et hasardiøst tempo. Rana U skulle ferdigstilles i tide før valget koste hva det koste vil. Nå ser vi at skolen er langt fra ferdig, elever og lærere må gjennomføre undervisning på en byggeplass med boring og hamring i støv og skitt. Elever med særskilte behov får overhodet ikke det tilbudet de har krav på.

Nå skryter både AP og H av at de har tatt dette valget, og mener sågar at dette gir oss handlingsrom til å satse på tiltak som skal gi økt bolyst i Rana ... Tygg litt på den dere.

Og nei AP, H og SV ... Det er ikke snakk om reversering av skolestrukturen, vi skal ikke tilbake der vi var. Vi skal til en struktur lik den som var planlagt, nemlig ungdomsskole på Nordsia (Ytteren) for elevene fra fire bydeler: Alteren, Båsmo, Ytteren og Selfors. Vi ønsker å justere til en 1–10 skole på Gruben i stedet for en B-skole og en U-skole. Vi skal selvsagt beholde Mo U. Hvordan dere oppfatter dette som en reversering forstår jeg ikke.

Tillit er ikke noe dere har krav på, og når dere ikke vil lytte til deres oppdragsgiver, velgerne ... Ja, da er det på tide å bytte dere ut.

Hvis du ønsker tre sentrumsnære Ungdomsskoler i Rana i samarbeid med faginstanser, lærere, foreldre og elever? Stem FrP

Johnny Ronesen, nestleder og 3.-kandidat for Rana FrP

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken