Blant de siste

Artikkelen er over 7 år gammel

Klokka var over ett natt til tirsdag før Rana kommune var ferdig med stemmetellingen, men tellekorpset er storfornøyd.

DEL

Det var lenge knyttet usikkerhet til om Marius Jøsevold eller Kjell Idar Juvik kom inn på stortinget. Det var først da stemmene fra Rana ble ferdig opptalt at Juvik sikret plassen. Kommunens tellekorps registrerte siste stemme 11 minutter over ett natt til tirsdag og var dermed i gruppen av kommune som var sist ute. Det hindrer ikke leder for tellekorpset, Marianne Kibsgaard fra å være storfornøyd med jobben som ble gjort.

- Jeg synes ikke vi var seint ute. Rana er en stor kommune der stemmelokalene stengte klokka 21.00. Det betyr at vi ikke startet registreringen før 21.30. At vi greide å bli ferdige på så kort tid er bra, sier hun.

- Men det er ikke første gang kommunen er seint ute i forhold til andre?

- Vi hadde noen problemer, men disse var små. Jeg synes ikke vi var seint ute. Jeg er egentlig storfornøyd med den jobben som er gjort, sier Marianne Kibsgaard.

Ordfører og leder av valgstyret, Kai Henriksen, sier de til neste valg vil se på hvilke grep som kan gjøres.

- Alt gikk etter planen, men for å få en raskere gang i dette vil vi se på antallet kretser og stemmelokaler til neste valg. Det som hindrer oss fra å bli fortere ferdig er kapasiteten og det er også noe vi vil se på. Alt i alt er vi fornøyde, sier han.

Artikkeltags