- Det var selvfølgelig bittert

Det så lenge lyst ut for Marius Meisfjord Jøsevold og SV i Nordland, men med trege Ranas opptelling glapp det. Jøsevold sier det er trist at partiet ikke fikk mer uttelling i Rana. Foto: Helge Grønmo

Det så lenge lyst ut for Marius Meisfjord Jøsevold og SV i Nordland, men med trege Ranas opptelling glapp det. Jøsevold sier det er trist at partiet ikke fikk mer uttelling i Rana. Foto: Helge Grønmo

Artikkelen er over 7 år gammel

Marius M. Jøsevold synes det er trist at SV ikke fikk uttelling i Rana for sin jobb for flyplass og Campus Helgeland.

DEL

Gratulasjonene tikket inn. Det var godt utpå natta og det så ut til at SV og Marius Meisfjord Jøsevold fra Nesna skulle sikre seg et utjevningsmandat fra Nordland. Men på målstreken glapp det. Arbeiderpartiet gjorde et godt valg i Rana, smatt forbi Sp som igjen tok utjevningsmandatet fra SV.

- At det var dramatisk helt inn kan man trygt si. Det er selvfølgelig bittert. Jeg må si at jeg kjenner veldig på at jeg gjerne hadde ønsket at resultatet var annerledes enn viste seg å være. Det er selvfølgelig ikke for meg som person det er verst for, men jeg var veldig motivert for å gjøre en jobb for Helgeland de neste fire årene. Det får jeg ikke sjansen til. Jeg ønsker dem som får sjansen lykke til, og så håper jeg de viser seg tilliten verdig, sier Jøsevold til Rana Blad dagen etter valget og nedturen.

- Alt tydet på at vi hadde plassen klokken halv ett. Det gjør nedturen ekstra stor når man fikk mange gratulasjoner, samtidig som jeg prøvde å holde igjen og ikke ta noe på forskudd.

I Rana gikk SV ned 3,8 prosentpoeng i forhold til stortingsvalget i 2009 og endte med 6,0 prosent av stemmene. I Vefsn gikk partiet ned 3,5 prosentpoeng sammenlignet med valget i '09.

- Jeg synes selvfølgelig også at det er bittert at vi ikke får noen uttelling i Rana for at vi har vært det tydeligste partiet for stor flyplass i Rana. Vi går like mye ned i Rana som i Vefsn. Vi får heller ikke uttelling for at SV har levert Campus Helgeland og ingeniørutdanning. Det synes jeg er trist, sier Jøsevold.

- Så du er skuffet over Rana?

- Jeg er skuffet over valgresultatet som helhet. Men jeg hadde kanskje trodd at når man leverer politiske resultater får man også uttelling for det i valg. Jeg tror at når folk får valget på avstand så vil de innse at SV har stilt opp for Rana i viktige saker. De skal nå stå tidlig opp om morgenen de som skal levere det samme.

- Har du noen forklaring på hvorfor dere ikke får uttelling i Rana?

- Det må jeg bruke litt lenger tid på å analysere. Men jeg konstaterer at det å være tydelig og klar ikke nødvendigvis betaler seg. Jeg gjør meg noen refleksjoner rundt det.

- Hvordan ser den politiske framtiden til Marius Jøsevold ut?

- Den er forholdsvis i det blå. Først og fremst skal han nå få seg en jobb. Hvis det er noen i næringslivet i Rana so mhar bruk for en som er klar og tydelig i sin tale, er det bare å ta kontakt, sier Jøsevold.

- Om jeg har en politisk framtid, det vet jeg ikke her og nå.

Selv uten Jøsevold på tinget, blir det fire fra Helgeland på nordlandsbenken.

- Jeg er spent på hvordan de vil balansere for eksempel flyplasstandpunktet. Jeg har ikke hørt Kjell-Idar Juvik si så mye i valgkampen om flyplassen. Jeg har vel egentlig aldri hørt han si så mye om den. Men jeg håper det vil være positivt for Helgeland med såpass mange representanter herfra. Jeg er en helgelandspatriot.

Artikkeltags