Gå til sidens hovedinnhold

Dette er de nye fylkesrådene: - Innebærer en viktig forsterkning av fylkesrådet

Artikkelen er over 5 år gammel

Noresjø blir fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, mens Torgersen får ansvar for plan og økonomi.

Erfarne

-Dette innebærer en viktig forsterkning av fylkesrådet, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Han viser til at begge har solid erfaring fra politisk arbeid. Knut Petter Torgersen (f. 1955) som 1. vararepresentant i to perioder møtte han flere ganger i lengre perioder på Stortinget, mangeårig ordfører i Vefsn og i seinere år som gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget. Torgersen har lang fartstid i ulike stillinger ved aluminiumsverket i Mosjøen og som direktør for Mosjøen og omegn næringsselskap.

Listetopp

Ingelin Noresjø (f. 1976) er medlem av kommunestyret på Fauske. Hun var fra 2005 til 2011 fylkessekretær i Nordland KrF, da hun ble ansatt som organisasjonsrådgiver på KrFs landskontor. Nå jobber hun som prosjektleder for samferdsel i Salten Regionråd. 

Hun toppet partiets liste ved stortingsvalget i 2013. Ved årets valg topper hun listen i Fauske og står på fjerdeplass til fylkestingsvalget.

Hun har sosiologi grunnfag og utdanning innen informasjonsteknologi i Bodø, interaktiv multimedia fra Australia og en Master of Business Administration ved Handelshøgskolen i Bodø.

Overtar utdanning

Grete Bang er fra nå fylkesråd for utdanning. Bang er en erfaren politiker fra Vega, Brønnøysund og fylkestinget i Nordland.

LES MER: Saken som Høyre valgte å gå ut av fylkesrådet på er en viktig sak. Dette handler om at avgjørelser og makt ikke skal flyttes til Oslo

LES MER: Henriksen har klare ambisjoner om en fylkesrådsplass tross at premissene er endret

LES MER: Ap-Norvoll: - Bruddet var Høyres valg

LES MER: Høyre ute etter brudd i fylkesrådet

Kommentarer til denne saken