Følg valgresultatet fra Hemnes live her

Artikkelen er over 5 år gammel

Allerede fra klokken 2100 av vil de første resultatene begynne å tikke inn.

DEL

I den interaktive valgløsningen til høyre i denne saken vil du finne opplysninger om valgresultatet. Både i form av prosent, antall mandater og endringer fra forrige valg for hvert eneste parti.

I enkelte kommuner vil du også få muligheten til å gå ned på kretsnivå for å se resultatene slik de fremstår her.

Disse valgmulighetene finner du ved å bruke den nedtrekkbare menyen øverst i høyre hjørne i den interaktive valgløsningen.

I tillegg vil du se at det er en en F og en K øverst til høyre.

F står for fylkestingsvalget, mens K står for kommunevalget.

Bokstaven som er merket gult, er de resultatene du får opp. Fylkestallene for en kommune forteller stemmefordelingen fra den aktuelle kommunen.

Velger du K, kan du skrive inn navnet på den kommunen du vil ha resultatet fra i søkefeltet. Når du velger F må du skrive inn Nordland i dette feltet.

Du kan også velge kommune i kartet til venstre.

Når du har fått opp kommunen eller fylket du ønsker resultatet fra, har du flere valgmuligheter.

Bruk pilen i bunnen til å navigere deg videre. Her får du opp mandatfordelingen, historiske tall og stemmene fordelt i prosent.  

De runde diagrammene til høyre viser resultatene fordelt på kretser, i de kommunene som har det, samt resultatet fordelt på blått og rødt.

De første resultatene vil dukke opp først i det valglokalene stenger, altså klokken 2100. Deretter vil de bli oppdatert automatisk utover kvelden og natten etter som man blir ferdige med å telle stemmene og resultatene foreligger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken