Faktum er at uansett posisjon eller opposisjon – de kommende fire årene har Rana utfordringer økonomisk som det må finnes en løsning på

STRAMMER INN: Høyres gruppeleder Espen Haaland påpeker i leserbrevet at etter fire år i posisjon er nå Høyre og resten av den blågrønne koalisjonen godt i gang med det største nybygg-løftet noensinne i kommunal regi.Foto: Øyvind Bratt

STRAMMER INN: Høyres gruppeleder Espen Haaland påpeker i leserbrevet at etter fire år i posisjon er nå Høyre og resten av den blågrønne koalisjonen godt i gang med det største nybygg-løftet noensinne i kommunal regi.Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 4 år gammel

Rana Blad mener at valgkampen i størst mulig grad må dreie seg som hva de ulike politiske partiene vil gjøre for å løse de økonomiske utfordringene.

DEL

Dagens lederValgkampen lokalt begynner å tilspisse seg. Som ventet har den sittende posisjon og opposisjon i Rana ulikt syn på mangt og meget. I for seg ikke noen overraskelse det. Slik skal det jo være i politikken. For dem som skal skride til valgurnene 14. september kan det imidlertid være utfordrende å følge med i innspill, utspill og ikke minst innfall fra de politiske partiene når den politiske temperaturen stiger i debattene. De siste ukene har først posisjonen i Rana anført av Høyre gått ut med sitt regnskap for de fire årene de har styrt Rana. Skrytelista var lang nok den, og viser at det har da skjedd noe under styret til ordfører Kai Henriksen og hans borgerlige koalisjon.

Samtidig har gruppelederen til selvsamme parti, Espen Haaland, gjort en nødvendig øvelse når han forklarer de økonomiske sammenhengene for kommunen i et leserbrev. Hans erkjennelse og påstand om at økonomien i Rana kommune er sårbar, men tross alt rimelig solid, er viktig å ta med seg i de videre debattene. Men nå håper vi de konkrete politiske sakene som skal løse flokene etter hvert skal få mer av oppmerksomheten.

LES MER: Dette er deres politiske regnskap etter fire års styring i Rana

Opposisjonen i Rana, anført av Arbeiderpartiet og SV, er på sin side sterkt kritisk til posisjonens iver etter å ta heder og ære for det positive som har skjedd i Rana siden 2011. De bestrider at det går så bra i Rana som Høyre og samarbeidspartnere påstår. SVs Hilde Rønningsen undrer på om posisjonen går på politiske lykkepiller.

Vi skal ikke spekulere i hvem som går på lykkepiller. Behovene for slikt er nokså ulikt også blant politikere. Faktum er at uansett posisjon eller opposisjon – de kommende fire årene har Rana utfordringer økonomisk som det må finnes en løsning på. I Høyre snakkes det om innsparingsbehov på 128 millioner kroner for økonomiplanperioden 2015–18. Opposisjonen anført av Arbeiderpartiet definerer det som et omstillingsbehov som var 29 millioner kroner fore fire år siden, som nå har vokst til 160 millioner kroner.

Skrytelister er kjekt, men strengt tatt så handler de om det som er gjort. Kiving om hvem som skal ha æren finner ikke vi så veldig relevant. Gjort er nemlig gjort

Hvem som har rett tall skal vi ikke spekulere i. Mulig både posisjon og opposisjon har rett i sine økonomiske betraktninger. Det kommer vel an på hvordan en ser det og hva en tar utgangspunkt i. Vårt hovedanliggende er at valgkampen i størst mulig grad må dreie seg som hva de ulike politiske partiene vil gjøre for å løse de økonomiske utfordringene. Og kanskje vel så viktig, hva de ulike politiske partiene ser for seg å prioritere de kommende fire årene.

Skrytelister er kjekt, men strengt tatt så handler de om det som er gjort. Kiving om hvem som skal ha æren finner ikke vi så veldig relevant. Gjort er nemlig gjort.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags