Gå til sidens hovedinnhold

Det eneste jeg spør om er at noen faktisk gjør noe for lærlingene. Det er kanskje ikke populært, men det er viktig

Artikkelen er over 6 år gammel

SV tar ungdom på alvor, skriver ungdomspolitiker fra SV.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er en av dem som i disse dager reiser rundt i hele fylket for å sitte i debatter og å stå på valgtorg på videregående skoler. Jeg kan gi deg en oppsummering med en gang: FrP prøver å selge mer sprit, Høyre og AP krangler om 1% formueskatt og KrF prøver å selge mindre sprit. Undervurderer partiene på høyresiden oss virkelig så mye, at de tror vi blir kjøpt av segway når samfunnet har så mange og større problemer enn det?

For det første blir 1 av 3 elever på yrkesfag nektet å fullføre utdanningen sin. Ikke fordi at de skulker, ikke fordi at de er dårligere enn andre elever, men fordi at de rett og slett ikke finner seg lærlingeplass. Hva tror dere hadde skjedd om 1 av 3 elever på videregående skole hadde blitt nektet å fullføre utdanningen sin på grunn av en formalitet? Det hadde blitt opprør. Det eneste jeg spør om er at noen faktisk gjør noe for lærlingene. Det er kanskje ikke populært, men det er viktig. Derfor skal jeg love deg noe, her og nå. Jeg skal ikke hvile før hver eneste elev i videregående skole har hørt at det faktisk er et parti som bryr seg om lærlingene, et parti som faktisk bryr seg om annet enn formueskatt og sprit. Ja til lovfestet rett til lærlingeplass!

Så alle ungdom der ute: Beklager at jeg ikke snakker om sprit, men jeg vil faktisk gjøre livet enklere for deg. Det er veldig kjedelig, men veldig viktig

 

For det andre trenger vi et parti som tar psykisk helse på alvor, og som faktisk gjør mer enn å snakke om det. For mens Høyre og Arbeiderpartiet krangler om formueskatt er kontoret til helsesøsters kontor stengt. Mens de krangler om kommunesammenslåing har en ung jente med depresjon flere måneders ventetid for å komme til psykolog. Når de krangler om politikerlønn, er det for sent. SV tar ungdom på alvor. Vi er lei av snakk og krever handling! Flere helsesøstre i videregående skole, lettere tilgang til psykolog.

Så alle ungdom der ute: Beklager at jeg ikke snakker om sprit, men jeg vil faktisk gjøre livet enklere for deg. Det er veldig kjedelig, men veldig viktig.

Biografi for Marius Jakobsen 

Kommentarer til denne saken