Skal vi få en bedre eldreomsorg er vi nødt til å prioritere flere ansatte, ny teknologi, og fritids- og aktivitetstilbud

SYKEHJEM: På Selfors bygges det nytt sykehjem. Rana Arbeiderparti mener det må nok ansatte med rett kompetanse og ikke minst nok tid til beboerne. Foto: Øyvind Bratt

SYKEHJEM: På Selfors bygges det nytt sykehjem. Rana Arbeiderparti mener det må nok ansatte med rett kompetanse og ikke minst nok tid til beboerne. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LESERBREVAlle har krav på en god og verdig alderdom. Rana Arbeiderparti vi derfor arbeide for at Rana kommune skal ha et godt og variert tilbud av omsorgsboliger og at hjemmebaserte tjenester skal styrkes.

Arbeiderpartiet ønsker å utvikle fremtidens omsorgsløsninger i fellesskap, og vi prioriterer det foran skattekutt til de som har mest fra før. Skal vi få en bedre eldreomsorg er vi nødt til å prioritere flere ansatte, ny teknologi, og fritids- og aktivitetstilbud.

Arbeiderpartiets fire eldreløfter:

1. Vi vil sikre nok ansatte - med rett kompetanse og nok tid.

De ansatte er den viktigste ressursen i helse- og omsorgstjenesten. Derfor må vi ansette flere, og videreføre arbeidet med et kompetanseløft for helse- og omsorgssektoren.

2. Vi vil utvikle og ta i bruk velferdsteknologi.

Vi vil bruke ny teknologi for å skape trygghet, mestring og selvstendighet i hverdagen. Staten må bidra til utvikling og risikoavlastning, slik at kommunene kan ta i bruk nye løsninger.

Arbeiderpartiet ønsker å utvikle fremtidens omsorgsløsninger i fellesskap, og vi prioriterer det foran skattekutt til de som har mest fra før

3. Vi vil legge til rette for livsglede og aktiv alderdom.

Alle må få mulighet til å holde kropp og sinn i aktivitet. Derfor vil vi øke støtten til den kulturelle spaserstokken, og legge til rette for mer fysisk aktivitet for eldre.

4. Vi vil bygge ut en god demensomsorg.

Vi vil fortsette å bygge ut demensomsorgen og lovfeste plikt for kommunene til å tilby et dagaktivitetstilbud. Vi vil trappe opp forskningen på årsaker til demens.

Linda Eide

Leder Rana Ap Varaordførerkandidat

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags