Vi må utnytte de samlede ressursene i kommunen best mulig. Det gjør vi ikke ved å flytte byggdrift ut som en egen enhet

VEDLIKEHOLD: Kommunale bygg forfaller. Er et kommunalt foretak løsningen på problemene? Illustrasjonsfoto

VEDLIKEHOLD: Kommunale bygg forfaller. Er et kommunalt foretak løsningen på problemene? Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 4 år gammel

KF er ikke løsningen skriver Geir Waage, Linda Eide og Jan Erik Arnøy.

DEL

LeserbrevHøyre er bekymret over at Arbeiderpartiet vil reversere etableringen av et KF Byggdrift. De beskylder oss for omkamp og frykter at kommunen går glipp av en effektiviseringsgevinst på 20 millioner kroner. Hvor Høyre har dette tallet fra må de selv svare på.

Dagens posisjon stemte ned et forslag om samlokalisering av Bydrift og Byggdrift på kommunens driftssental på Mjølan. Dette ville gitt en effektiviseringsgevinst og kommunen ville kunne kvittet seg med lokaler vi har i Kongsvegen og på Gruben.

Etablering av et KF det er det motsatte av å bygge opp en effektiv forvaltning i kommunen. Arbeiderpartiet foreslo følgende da saken ble behandlet i kommunestyret: Eiendomsforvaltningen i Rana kommune organiseres som en kommunal enhet. Det er viktig at oppgavene gis optimal behandling. Rådmannen bes fremme sak til politisk behandling om byggdrifts plassering i organisasjonen og hvordan oppgavene kan samles.

Arbeiderpartiet ønsker en egen kommunal enhet som er underlagt rådmannens administrative styring til daglig. I næringslivet gjennomfører man stordriftsorganisering for å effektivisere. Forslaget som ble vedtatt i kommunestyret er å redusere teknisk avdeling og gjøre den mindre. Det vil også redusere mulighetene for en mer fleksibel teknisk avdeling.

Det går ikke an å organisere seg bort fra virkeligheten

Vi må utnytte de samlede ressursene i kommunen best mulig. Det gjør vi ikke ved å flytte byggdrift ut som en egen enhet. Det går ikke an å organisere seg bort fra virkeligheten. Dagens virkelighet er at kommunen eier og leier for mange kvadratmeter. Kommunen bruker for lite penger på vedlikehold av de kvadratmetrene kommunen eier.

Etablering av et KF endrer ikke på dette. Kommunen må redusere på antall kvadratmeter og bruke mer penger på vedlikehold.

Vi ønsker et godt trepartssamarbeid mellom politikk, administrasjon og de ansattes organisasjoner som samarbeider og kommer fram til de gode løsningene. Vi tror at dette kan føre til at vi kan effektivisere mere og på en bedre måte enn å ta byggdrift ut av den kommunale organisasjonen og opprette et eget foretak.

Geir Waage - Ordførerkandidat, Linda Eide - Varaordførerkandidat, Jan Erik Arnøy

- Nestleder Rana Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags