Klar, ferdig - full stopp. Nettsidene kneler og panikken brer seg innad i redaksjonslokalene

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Viktor Leeds Høgseth skriver om de store nettproblemene på selveste valgkvelden i dagens Ke de går?.

DEL

Ke de går? Så har man gjort seg klar for en av de mest spennende kvelder og netter som journalist. De fleste av oss trives best når det koker rundt ørene, og tro meg, det gjør det i noen hektiske timer før og etter at tallene tikker inn fra våre nærkommuner.

Vi har forberedt oss godt, bunkret opp med mat og drikke og kvelden starter normalt.

Vi er mange på jobb og vi gleder oss til det hele sparkes i gang. Det første vi hiver oss rundt med er forhåndssaker på nett. Vi er ute ved valgvakene, tar video, føler på stemningen og ser nervøsiteten hos dem som håper på å vinne kveldens og nattas valg.

Så smeller det, med negativt fortegn. Nettsidene kneler og panikken brer seg innad i lokalene der redaksjonen til Rana Blad oppholder seg. Vi ser at du som er vår leser allerede har valgt oss som din kanal for kvelden og vi har hele tiden vært fast bestemt på at vi skal levere så det holder. Så sier det altså fullstendig stopp. Vi får snart vite at dette ikke er et problem som vi råder over. Trafikken har nemlig vært så overveldende at det rammer 60 aviser i konsernet.

Lesere som klikker seg inn finner ikke noe, bare små tegn som ikke viser noe nyttig i det hele tatt. Det er full stans hos både store og små. Det verste med hele saken er at vi ikke får gjort noe med det. Vi må bare vente.

Vi ser at du som er vår leser allerede har valgt oss som din kanal for kvelden og vi har hele tiden vært fast bestemt på at vi skal levere så det holder. Så sier det altså fullstendig stopp

Det tar over to timer før feilen blir lokalisert og nettsidene sakte, men sikkert vender tilbake til normalen. Det er to timer der man ikke tvinner tommeltotter. Vi girer opp, gjør oss klare, intervjuer vinnere og tapere, produserer videoer, bildeserier og forsøker å formidle informasjon om tingens tilstand via andre medier. Dette gjør vi fordi vi vet at vi kommer opp på nett igjen, vi vet bare ikke når.

Men når vi kommer opp så er det som en flodbølge rykker løs på sidene våre. Vi produserer og leverer for at du ikke skal gå glipp av noe. Vi legger ut det vi har jobbet med gjennom kvelden og kan bare konstatere at «shit happens». De som har ansvaret for dette har nok ikke verdens beste dag i dag.

Leser du papirutgaven av Rana Blad kunne du kose deg med en av de mest fyldige dekningene av kommunevalget noensinne. Klikker du deg inn på nett har du også mye å se på. Vi leverer der vi kan, når vi kan, over hele linja.

Viktor Leeds Høgseth

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken