- Forhandlingene mellom Ap, Sp, SV, R og KrF er over! Senterpartiet ble kastet ut

Artikkelen er over 5 år gammel

På et møte torsdag kveld la SV i Rana ned veto: Sp eller SV. Ap valgte SV, skriver Johan Petter Røssvoll i en pressemelding.

DEL

Partiene møttes for å diskutere samarbeid, men det endte med at SP nå blir i opposisjon.

- Forhandlingene mellom Ap, Sp, SV, R og KrF er over! Senterpartiet ble kastet ut, da SV ikke ville samarbeide med et parti som vil gi mer penger til skole. Vi ville bytte ut gammeldags byggdrift med ny, for å få mer penger til flere lærere og sykepleiere. Etter flere leksjoner fra Ap om KOSTRA og omstillingsbehov ble det klarere og klarere at Ap, SV, KrF og R ikke støttet oss en millimeter på skole.

Vi fremmet ønske om at vi ikke kunne konkludere med å endre skolestrukturen før utredninger er gjort. Videre ønsket vi å beregne hva en skole koster, så det er mulig å drive bedre skole. Tak på klassestørrelse ble også nevnt. Alt dette ble for sterk kost for SV: På møte i kveld la SV ned veto: Sp eller SV. Ap valgte SV.

Vi forundres av at det i pengenød er logisk å si nei til store innsparinger, bygge enda større kulturhus samtidig som skolerana bygges ned.

Vi belager oss på fire år som et konstruktivt, kritisk opposisjonsparti, og kommer til å stemme mot forslag om å hente ut enda mer penger fra skolene til å betale et enda større kulturkvartal enn det som er planlagt, samtidig som man sier nei til store innsparingstiltak, står det i meldingen fra Senterpartiets forhandlingsleder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken