Geir Waage blir ordfører og Linda Eide blir varaordfører

Linda Eide (t.v.) og Geir Waage, begge fra Arbeiderpartiet, blir henholdsvis varaordfører og ordfører. Foto: Arne Forbord

Linda Eide (t.v.) og Geir Waage, begge fra Arbeiderpartiet, blir henholdsvis varaordfører og ordfører. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad sender live.

DEL

Klokken 12 presenterte påtroppende ordfører Geir Waage (Ap) den nye politiske ledelsen i Rana kommune for perioden 2015-19.

Rana Blad sendte presentasjonen live.

Linda Eide, leder Rana Ap innledet. Hun har ledet forhandlingene og sier at Arbeiderpartiet har gjort et fantastisk valg.

- Velgerne har gitt klart signal og visst oss tillit. Til sammen har vi nesten 60 prosent av kommunestyret, 22 av 37 representeter, sier Eide.

Det er Ap, SV, KrF og Rødt som har gjennomført gode og krevende forhandlinger, ifølge Eide.

- Vi går inn i en krevende periode med økonomiske utfordringer og harde prioriteringer. Vi er fornøyd med å ha fått en bred politisk plattform, sier Eide.

- Samarbeidet gir oss åtte mandater i formannskapet og sju mandater i de forskjellige utvalgene, sier Eide.

Dette sier noen av de andre:

Hilde Rønningsen, leder Rana SV: - Vi er fornøyd med framgang i valget og vi har hatt gode forhandlinger. Jeg vet mange har vært utålmodig, men vi har brukt god tid til å diskutere de sakene vi vet blir krevende i årene framover.

Maria Rausandaksel, SV: - Plattformen gjenspeiler et sterkt ønske om at Rana skal være en varm, solidarisk kommune. Vi tar imot folk fra store deler av verden, som først og fremst er en ressurs for oss, og slik skal de behandles. Vi vil jobbe sterkt for flyktningekrisen i verden og skal kartlegge et innvandrerråd.

Atle Hiller, sekretær Rødt: - Det er noe nytt for Rødt Rana å utforme en politisk plattform. Vi er spesielt glad for å få et opplegg for å forbedre skolene i Rana.

Roar Eliassen, leder Rana KrF: - Vi er veldig glad for å være her, vi berget akkurat vårt mandat i kommunestyret. Før det var klart, fikk vi invitasjon til samarbeid. Det tok vi som et signal om vilje for å utvikle en god felles plattform for videre politikk i Rana. Vi har fått et godt resultat av samarbeidet.

Geir Waage, gruppeleder Ap: - Denne platformen er tydelig, og den peker på en tydelig retning hvordan vi vil styre Rana i årene framover. Vi står overfor en stor og tøff omstilling.

Skolestrukturen er en av de viktigste sakene for plattformen, som det skal jobbes grundig med.

Dette sier Waage også blir prioritert:

  • By/-sentrumsutvikling - dagens grenser beholdes.
  • Prøveordningen med gratis parkering på lørdager gjøres permanent.
  • Det viktigste for samferdsel er ny flyplass og kommunens strategiske næringsplan skal gjennomføres så godt som mulig.
  • Er mot flere private skoler.
  • Vil reverse planer om et kommunalt foretak for byggdrift.

Geir Waage blir ordfører og Linda Eida blir varaordfører.

Ap får fem representanter i formannskapet, SV to og KrF en.

- Vi ønsket oss varaordføreren, men vi er fornøyd med å få to representanter i formannskapet, sier Hilde Rønningsen (SV).

Artikkeltags