- Det er første gang jeg ikke stemmer

Får ikke komme inn: Noen velgere blir henvist til Mo krets for å få stemt. Her fra Hauknes.

Får ikke komme inn: Noen velgere blir henvist til Mo krets for å få stemt. Her fra Hauknes. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Rana på sitt beste,flaut.

DEL

OPPDATERT: Velgere i Rana er i harnisk.

- Det er første gang jeg ikke stemmer. Jeg var på skolen, og da jeg så køen måtte jeg bare snu og kjøre hjem igjen. Helsemessig er jeg ikke i stand til å stå i køen og skulle jeg gitt min stemme måtte jeg minst ha stått én time ute på gata, sier Ester Pettersen til Rana Blad.

- Det er for dårlig. Det gjør jo at folk vegrer seg for å dra og stemme. Her må vi ta lærdom til neste gang, skriver Håvard Løkaas.

- På Gruben hadde de bytta lokale fra samfunnshuset til skolens gymsal med altfor få avlukker, sier Mona Olaisen.

- Glad jeg forhåndsstemte for to uker siden! Det er pinlig, skulle tro det var første gang det var valg, forteller Kristin Nyrud-Haldorsen.

- En skandale!, konstaterer Svanhild Schei Muggerud.

- Helt håpløst, på Båsmo skole kl 16:00 idag tok det meg 40 minutter. Med bare tre båser og 40 meter kø tar det tid, sier Sigmund Kjelstad.

-  Kø på Gruben hele dagen. Én time på det meste. Håpløst! Men kanskje det blir endringer nå når så mange stemmer, kommenterer Hege H. Martiniussen.

- Rana på sitt beste,flaut, er svaret fra Oddrun Beate Hultgren.

For det har vært kaos flere steder i Rana på valgdagen. De siste rapportene skal ha det til at kretsene nå blir stengt mens det står lengre køer utenfor lokalene. Noe Marianne Kibsgaard, sekretær i valgstyret, bekrefter.

- De som står i kø blir henvist til å stemme i Mo krets. Vi beklager dette så mye, og det er noe vi må revurdere fram til neste valg. Forhåpentligvis betyr det at deltakelsen er større enn noen gang, forteller hun.

Rana har slitt med deltakelsen tidligere, og det er synd at det nå blir slik mener hun.

- Dette kan vi absolutt ikke være bekjente av.

Resultatet av at folk ikke får stemt i kretsene er i noen tilfeller at Rana mister en del stemmer. De har nå også tatt inn ekstra kapasitet i Mo krets.

- Vi må finne på noe nytt til neste valg. Men vi har nå tatt inn ekstra avlukker for å ta unna de som stemmer i Mo krets, så de som ikke får stemt i sine kretser kan komme hit, avslutter hun.

Det skal også i kretsene ha blitt redusert antall båser for velgerne. Resultatet har vært lange køer og innbyggere som ikke har benyttet seg av stemmeretten.

LES OGSÅ: Politiet kritiserer parkeringsforholdene ved valglokalet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken