Ordførerkandidatene duellerer nå. Lokalpolitikk på Rana Blad fra 1800.

Artikkelen er over 4 år gammel

Alle partiene som stiller til valg i Rana kommune møtes til direktesendt debatt i kveld.

DEL

Med bare én uke igjen til valget er det duket for en avgjørende politisk debatt i Rana mandag kveld klokken 1800.

Debatten i regi av LO i Rana og omegn finner sted på Teatercafeen, men du kan også se den i direktesending på Rana Blads nettsider.

Rana Blads sjefredaktør Tore Bratt stiller som debattleder og tar imot representanter fra både Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Krf, SV, Venstre, Senterpartiet og Rødt.

- Høyaktuelle temaer for debatten vil blant annet være skolestrukturen i Rana, økning av eiendomsskatten, flyktningesituasjonen, søndagsåpne butikker og nytt kulturhus, forteller Bratt, som sier videre at han gleder seg til å se partienes fremste kandidater samlet til debatt.

- Med bare én uke igjen til valget, så er det fortsatt mange velgere som ikke har bestemt seg for hvem de skal stemme på. Kveldens debatt vil i så måte kunne være avgjørende for mange foran årets kommunevalg, sier Bratt.

- Er du forberedt på høy temperatur i løpet av kveldens debatt?

- Med så mange gode kandidater samlet på et brett og så mange viktige saker på programmet vil det overraske meg om det ikke vil komme til å gå en kule varmt. Jeg vil tro at mange av kandidatene ser frem til å få sette sitt preg på debatten. Spesielt med tanke på at vi nå for alvor tar fatt på den avgjørende oppløpssiden av valgkampen.

Fra de forskjellige partiene stiller følgende kandidater:

Ap: Linda Eide

SV: Hilde Rønningsen
Rødt: Egil Brauten

KrF: Anne-Sofie Urke

Venstre: Mats Hansen

Sp: Johan Petter Røssvoll

Høyre: Anita Sollie

Frp: Veronica Pedersen

I tillegg til selve paneldebatten, er det også duket for en duell mellom de to fremste kandidatene til å bli ordfører i Rana kommune:

Anita Sollie (H) og Geir Waage (Ap)

Artikkeltags