Det Nordland trenger er bedre samferdsel på land og hav. Veier, tunneler, fergeleier, hurtigbåter og ferjer må ha høg prioritet

Ferger bør prioriteres, ikke drømmer, skriver Senterpartiet.

Ferger bør prioriteres, ikke drømmer, skriver Senterpartiet.

Artikkelen er over 4 år gammel

Er drømmer nok som valgkamp, spør Senterpartiet.

DEL

LESERBREVValgkampen er godt i gang og det avtegner seg noen klare trekk.

For det første er det tydelig at i stedet for oppnåelige og realistiske forslag er det en tendens til å komme med saker som ikke er gjennomførbare. Erna Solberg mener altså at det bør bygges tunnel under Hadselfjorden, et prosjekt til minst 3 milliarder kroner og som ble forkastet for over 20 år siden. Ingen partier i fylkestinget har siden gjentatt forslag om dette.

Venstre i Nordland foreslår gang- og sykkelvei fra Harstad til Å i Lofoten, et prosjekt til 2-3 milliarder kr. Helt urealistisk på mange år. Derimot er mindre parseller realistiske, f. eks gjennom Ramberg.

Trond Giske og arbeiderpartiet frir til skolefolk og foreslår bedre lønn til lærerne. Han vet utmerket godt at det er forhandlinger mellom kommunene og fagorganisasjonene som avgjør lønn. Jevnlig hører vi om kommuner som må redusere antall ansatte for å få budsjettene i havn. Partiene på Stortinget bør heller sørge for bedre kommuneøkonomi. Da var det mulig å tilsette flere lærere og gi bedre lønn hvis kommunene mener det er riktig.

Det Nordland trenger er bedre samferdsel på land og hav. Veier, tunneler, fergeleier, hurtigbåter og ferjer må ha høg prioritet. Her er det mange små prosjekter som ikke må glemmes. Også i en valgkamp må det være samsvar mellom det som loves og det som er gjennomførbart. Statsbudsjettet for 2016 vil bli viktig for hvilke prosjekter det er mulig å gjennomføre. Godt valg.

Monika Sande, leder Nordland Senterparti

Jon Tørset, gruppeleder fylkestinget

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags