[AVISA NORDLAND] Lørdag melder Narvik kommune om ytterlige to smittetilfeller av covid-19 i Kjøpsvik med ukjent smittekilde.

– Begge de to nye tilfellene av smitte er hurtigtester som er tatt av nærkontakter til smittetilfellet i Kjøpsvik som ble meldt tidligere i dag lørdag. Svar på koronatest (PCR-test) er klar i morgen søndag, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommunen ber om at alle som har vært innom følgende steder til følgende tidspunkt om å være oppmerksom på eventuelle symptomer og avtale test på sitt hjemsted:

  • 12. mai - Helseekspressen kl 06.00 fra Narvik - Tromsø
  • 12. mai - Retur Helseekspressen kl 15.00 Tromsø - Narvik
  • Shell innhavet - 14. mai ca klokken 17.00
  • Circle K Fauske - 14. mai ca klokken 19.00
  • Spar på Rognan - 14. mai ca klokken 19.30

– Opplever du symptomer på koronavirus ber vi deg om gå i smittekarantene og bestille time for testing tirsdag 18. mai. Årsaken til at vi ber eventuelle kontakter om å vente til etter 17. mai, er at det vil være for tidlig å ta en test før det har gått minst 3 dager. Opplever du en forverring av symptomer tar du kontakt med legevakt på vanlig måte, skriver Narvik kommune.

Alle nærkontakter har blitt kontaktet direkte av kommunes smittesporere. Narvik kommune har etablert dialog med alle nærkontakter, og vil fortsette smittesporingen gjennom helgen.

– Vi vil også gjennomføre flere koronatester knyttet til nærkontakter, opplyser kommunen.

Flere 17. mai arrangementer i Kjøpsvik er også avlyst.