Igjen skal Rana Blads lesere stemme fram årets idrettsnavn. Fristen for å stemme er den 31. desember.

Da er det igjen på tide å stemme på årets idrettsnavn 2021. I fjor måtte avstemmingen avlyses. På grunn av korona-nedstengningen skjedde det kort og godt for lite på idrettsfronten til at det var riktig å arrangere kåringen.

Men i år har aktiviteten tatt seg opp, i alle fall for noen grupper, og det har igjen vært mange fine idrettsprestasjoner av både individuelle utøvere og lagspillere, på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Avstemningen av årets idrettsnavn er en tradisjon i Rana Blad siden 2002. Opp gjennom årene har utøvere fra mange ulike idretter vunnet pokalen, som vinneren får til odel og eie.

I vår nominering ser vi ikke bare på resultater som er oppnådd, men framgang fra tidligere år blir ekstra belønnet. Således savnes kanskje noen blant de nominerte, det betyr ikke at de er dårlige kandidater. Vi har nominert åtte kandidater, men du kan stemme på din kandidat.

Det vi krever er at de som stemmes på er fra Nord-Helgeland eller representerer en klubb i distriktet.

Fristen for å stemme er fredag 31. desember ved midnatt. Du kan stemme ved å følge lenken nederst i saken.

Ønsker du å fremme din egen kandidat, sender du en mail til [email protected] med din stemme.

Dette er de nominerte:

Ingrid Sandhei Bjørklund

Sprangrytteren fra Polarsirkekelen Hestesportklubb er i ferd med å ta den lokale sprangsporten til nye høyder. Hun hevder seg ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. I år fikk hun også plass på juniorlandslaget.

Preben Horven

Langrennsløperen fra B&Y IL har over år vært i toppen i sin juniorklasse. I år kom han endelig på juniorlandslaget. I sommer gjorde han seg landskjent da han yppet seg mot Johannes Høsflot Klæbo i Toppidrettsveka.

Marthe K. Johansen

Skiskytteren fra B&Y IL har helt siden hun var ung vært en av de beste i sin klasse. Hun har vært fast inventar på juniorlandslaget og er i år på utviklingslandslaget. I vinter debuterte hun i IBU-cupen med flere sterke resultater.

Emilie Å. Kalkenberg

I år er skiskytteren fra Skonseng UL på elitelandslaget for tredje sesongen på rad. Etter å ha slitt med mye motgang, løsnet det på tampen av fjoråressesoen. Så langt i vinter har hun tatt nye steg og er på god vei til å sikre seg en OL-plass.

Martin Bjørnbak

Fotballspilleren fra Bjerka har hatt og har en strålende karriere. I Molde har han det siste året vært med på en fin reise både i Europa og den hjemlige serien, selv om skader har ødelagt litt på veien. Han har tidvis også vært kaptein for moldenserne.

Sam Love

Roadracingføeren fra Arctic Cricle Racingteam har hatt en strålende sesong i 600 Superstock, en av de største klassene. Han var i en klasse for seg og vant ikke bare de fleste løpene, men også en knusende seier sammenlagt.

Renate Jensen

Renate er samboeren til Love og hun var ikke mye dårligere i samme klasse. Som en av få kvinnelige førere i klassen, kjempet hun i toppen i flere løp. Det holdt til en tredjeplass sammenlagt, noe ingen kvinnelige førere før har klart.

Lisa-Marie K. Utland

Lisa-Marie har vært fast inventar på landslaget og var i ferd med å skyte landslaget til et nytt VM-sluttspill da hun denne uka avslørte at hun legger opp som fotballspiller. I siste kampen borte mot Armenia ble det to nye mål for ranværingen. Hun passerte 65 landskamper og ble stående med 26 mål på A-lagsnivå.

HER KAN DU STEMME PÅ DIN FAVORITT (EKSTERN LENKE)