Sender ut nytt farevarsel for Helgeland. Venter svært mye regn

Nå blir det vått - igjen.

Nå blir det vått - igjen.

DEL

Meteorologene har sendt ut et nytt farevarsel for Helgeland i dag. Det er oransje farevarsel da det er ventet 60-70 millimeter regn i løpet av 12 timer. En stor del av dette kan komme i løpet av seks timer.

Det er også gult farevarsel for Salten og Saltfjellet. Der er det også ventet mye regn, men ikke så mye som på Helgeland.

Ifølge Yr skal det regne kraftig hele mandagen. Det roer seg litt på natta, mens det går over til slutt og snø tirsdag.

Fra 15-tida blir det vind opptil stiv kuling 16 på Helgeland, både på kysten og i innlandet.

I tillegg til at det er oransje farevarsel for svært mye regn, er det gult farevarsel for distriktet for jordskred, flom, snøfokk og vindkast.

Snøfokkvarselet gjelder for tirsdag. Dette fordi det da er ventet synkende temperaturer, overgang til snøbyger og kraftig vind i hele fylket.

Forsikringsselskapet Frende melder at de er i beredskap på grunn av at det er uvanlig mild og fuktig luft fra sørvest som treffer Nordland i løpet av dagen..

- Med så mye regn på kort tid, og oransje og gule farevarsler i Nordland, er vi i beredskap hos oss, sier Heidi Tofterå Slettemoen som er kommunikasjonssjef i Frende. Hun sier nordlendingene er vant til litt vær, men at det er flere enkle grep du kan gjøre for å hindre skade.

- Du kan sørge for at avløp og kummer er åpne slik at vannet har fritt leide. Er det fare for at vann kan komme inn i kjeller eller garasje, bør du få tingene dine opp fra gulvet. Rekker du det, kan du se over stikkrenner, nedløp og drensrør og sjekke at vann får fritt leide vekk til kummer og rister, sier hun.


Artikkeltags