Betydelig skredfare - les varselet og ta det alvorlig

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Vær obs på skredfaren i Nord-Norge, skriver Hovedredningssentralen i Nord-Norge på Twitter.

For Nord-Helgeland så er skredfaren nå på nivå tre.

Generelt ustabile forhold. Kraftig vind og snøbyger gir ustabile nysnøflak. Utvis stor varsomhet i leområder. Kortvarig mildvær gir våte skred i lavlandet.

Dette er skredvurderinga for området onsdag: Generelt ustabile forhold. Snøbyger og vind gir ustabile nysnøflak i lesider. Onsdag dreier vinden på mer S til V og vil gi en større utbredelse av ustabile områder. Vær spesielt oppmerksom på flakdannelse ved skoggrensa og oppover i terrenget. Kortvarig mildvær kan gi våte skred i lavlandet. Skredfaren vurderes til faregrad 3.

Snødekke: I juledagene har det falt rundt 30 cm snø, mest i indre og sørlige strøk. Det gamle snødekket består av smelteformer og gamle skarelag og vurderes å være generelt stabilt. I fjellet er det en del rygger, knauser og steiner som stikker frem. Det er generelt lite snø i lavlandet. Tirsdag formiddag er det på Saltfjellet mye vær med kraftig vind og snøfokk.

Unngå bratte heng og terrengfeller under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk tegn, skriver Varsom.no.

Her kan du oppdatere deg på skredvarslinga i området.

Artikkeltags