Værprognosene er så gode at «halve staben» hos Vervarslinga i Nord-Norge skal på tur

Satelittbildet viser værsituasjonen i Nord-Norge i dag mandag. I havet ligger det et høytrykk som i løpet av dagen har beveget seg inn over ytre strøk. I løpet av uka vil høytrykket dekke hele landsdelen.

Satelittbildet viser værsituasjonen i Nord-Norge i dag mandag. I havet ligger det et høytrykk som i løpet av dagen har beveget seg inn over ytre strøk. I løpet av uka vil høytrykket dekke hele landsdelen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høytrykk fra Kola skal gi fint vær - langt frem i tid!

DEL

Meteorologene melder om fint vær - og godværet skal vare.

- Halve staben her skal på tur prognosene er så bra, humrer meteorologikonsulent Trond Robertsen hos Vervarslinga i Nord-Norge til Fremover.

Da Fremover ringer mandag kveld for en oppdatering om været har Vervarslinga i Nord-Norge bare godvær å melde.

Et solid høyttrykksvær legger seg over Kolahalvøya - og gir fint vær fra innlandet og utover Nord-Norge.

- Fabelaktig vær, oppsummerer Trond Robertsen hos Vervarslinga i Nord-Norge.

Samtidig - det er høst.

- Altså morgentåke, og det blir kjølig om natta. Men det er sol og tørt vær, og jevnt over lite vind. Noen steder kan det bli litt ekstra østavind, sier meteorologikonsulenten.

Midt i uken kan det bli mer vind i grensetraktene, og opp til liten kuling på utsatte steder, altså øverst til fjells og et par andre steder.

- Morgentåken brennes av på formiddagen av sola, og det kommer tørr luft fra innlandet. Når høyttryket er vest for oss suges det inn fuktig luft fra havet, mens vi nå får tørr luft fra innlandet. Det kan bli noen flere skyer, og du har morgentåken med kald luft og bakken stråler, minner samtidig Trond Robertsen om.

Alt i alt, veldig fint høstvær, med temperaturer opp mot og rett over 10 grader på dagen.

Som alltid med værmeldingen gjelder huskeregelen at jo lenger frem i tid, jo mer usikkert.

Helgen er dermed litt mer usikker enn resten av uken. Samtidig føler vervarslinga seg trygg nok på prognosene til helgen at «halve staben» har planlagt å dra på tur til helgen.

Artikkeltags